Linkuri accesibilitate

Spania trece de 2.000 de decese de coronavirus. 462 doar în ultimele 24 de ore


Un medic așteaptă sosirea pacienților la un spital militar din Spania dedicat infecțiilor cu coronavirus
Un medic așteaptă sosirea pacienților la un spital militar din Spania dedicat infecțiilor cu coronavirus

Bilanțul deceselor ca urmare a infectării cu coronavirus a ajuns în Spania la 2.182, după ce autoritățile au raportat că încă 462 de persoane și-au pierdut viață după precedenta raportare de duminică, scrie El Pais.

Conform datelor Ministerului spaniol al Sănătății, peste 33.000 de cazuri au fost depistate la nivel național, 2.355 fiind internați la terapie intensivă. Un alt număr 3.355 de persoane au fost externate din spital.

Vicepreședintele Consiliului de Miniștri, Carmen Calvo, a fost spitalizată cu o infecție respiratorie și așteaptă testul pentru a vedea dacă este infectată cu coronavirus.

Circa 1.000 de cetățeni spanioli care au fost prinși în afara granițelor ca urmare a restricțiilor impuse de diferite state pentru prevenirea pandemiei s-au întors în Spania în ultimul weekend.

Guvernul plănuiește să extindă starea de alertă până pe 11 aprilie, măsură ce trebuie să primească aprobarea Parlamentului de la Madrid.

De la 14 martie, cei 46 de milioane de spanioli sunt supuşi unei izolări stricte şi nu pot ieşi din casă decât singuri şi doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi pentru a merge la serviciu acolo unde telemunca nu este posibilă sau pentru a-şi plimba scurt câinele.

Personalul din sănătate a plătit un tribut greu în lupta împotriva pandemiei: 3.475 dintre membrii săi au fost contaminaţi, adică 10% din total, a declarat într-o conferinţă de presă Fernando Simon, directorul Centrului de Alerte Sanitare.

Spania așteaptă 640.000 de teste, care vor sosi din China și Coreea de Sud și vor fi distribuite în regiunile autonome.

Spania este a treia țară ca număr de decese din cauza infecției cu noul coronavirus, după Italia și China.

XS
SM
MD
LG