Linkuri accesibilitate

Spectatorii din afara Japoniei nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo


Spectatorii din afara Japoniei nu vor avea dreptul de a participa la competițiile sportive care vor avea loc în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară, anunță New York Times.

Decizia vine pe fondul riscului ca un număr mare de participanți să genereze un focar necontrolabil de coronavirus.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc în 2020, dar au amânate cu un an ca urmare a apariției pandemiei de coronavirus. Ele sunt programate pentru perioada 23 iulie - 8 august.

Aproximativ 4,5 milioane de bilete au fost vândute doritorilor din Japonia. Un alt milion este estimat că a fost vândut în străinătate. Înainte de amânarea de acum un an, organizatorii au spus că vor fi disponibile un total de 7,8 milioane de bilete pentru Jocurile de la Tokyo.

Toshiro Muto, șeful comitetului de organizare de la Tokyo, a declarat că posesorii de bilete din străinătate vor primi rambursări. Cu toate acestea, aceste decizii vor fi luate la fața locului de către vânzătorii de bilete autorizați, care sunt numiți de comitetele olimpice naționale și care gestionează vânzările în afara țării gazdă.

Organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice în context pandemic este privită cu mult specticism în Japonia, în special cu privire la admiterea fanilor din străinătate. Japonia a suferit aproximativ 8.700 de decese COVID-19 și a tratat virusul mai bine decât majoritatea țărilor reușind să evite focare necontrolabile care au marcat pandemia în majoritatea statelor lumii.

Tradiționala ștafetă cu torța olimpică va prezenta un prim test important cu 10.000 de alergători care traversează Japonia pentru a ajunge la ceremonia de deschidere pe 23 iulie. Organizatorii cer mulțimilor să stea departe, descurajând aplauzele și își rezervă dreptul de a opri sau redirecționa ștafeta.

Jocurile Olimpice și Paralimpice vor implica 15.400 de sportivi din peste 200 de națiuni, majoritatea operând într-o „bulă” care leagă arenele de concurs, facilitățile de antrenament și Satul Olimpic din Golful Tokyo.

Majoritatea participanților ar putea să fie deja vaccinați, dar Comitetul Olimpic Internațional nu cere acest lucru drept condiție de participare.

De asemenea, zece mii de persoane vor sosi și vor opera în afara bulei: oficiali, arbitri, sponsori, mass-media, VIP-uri și radiodifuzori.

XS
SM
MD
LG