Linkuri accesibilitate

Spitalul de la Ilișești, în carantină. Pacienți și cadre medicale, infectați cu coronavirus


Imagine generică
Imagine generică

UPDATE - 31 dintre cei 41 de pacienți sunt infectați și 28 de cadre medicale, din totalul de 52, sunt infectate, a declarat pentru Europa liberă doctorul Vladimir Poroch, medic primar la Institutul de Oncologie Iași, unul din cei cinci asociați ai spitalului de îngrijiri paliative, care este unul privat.

Cadrele medicale au luat decizia de a rămâne în carantină instituționalizată pentru a-i putea îngriji în continuare pe bolnavi, a mai spus sursa citată.

  • „Toți acești oameni (angajații spitalului - n.r.) au acceptat să rămână în unitate izolați, timp de 14 zile, ca să ajute pacienții, să nu-i abandoneze. Puteau să meargă acasă, în concediu medical. Cu toate acestea, au ales să rămână în spital (...). Alături de ei a rămas inclusiv managerul spitalului, Cătălin Maniliuc, izolat și el”, a declarat doctorul Poroch.

UPDATE - Șefa DSP Suceava, Elena Trifan a explicat la Digi 24 că infecția cu coronavirus a fost luată de unul din pacienți care a fost internat la spitalul din Suceava, adusă în centrul de îngrijiri paliative și de aici a fost transmisă celorlalți pacienți și cadrelor spitalului.

Știrea inițială

Spitalul de îngrijiri paliative de la Ilișești (județul Suceava) a intrat în carantină după ce mai mulți pacienți și membri ai personalului unității medicale au fost diagnosticați cu COVID-19, scrie News Bucovina.

“În aceste condiţii, la unitatea spitalicească respectivă a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a luat decizia ca o parte din personalul medical, mai exact persoanele care au fost depistate pozitiv şi sunt asimptomatice, să rămână carantinat în spital şi să îngrijească pacienţii pozitivi de acolo, iar restul persoanelor vor sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Apreciez disponibilitatea personalului care a dorit să rămână şi să continue să îngrijească pacienţii de acolo. Am considerat că este soluţia cea mai bună pentru toată lumea”, a explicat medicul Elena Manuela Trifan, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Spitalul are 41 de pacienți iar serviciile sale medicale sunt centrate pe îngrijiri paliative și recuperare medicală în regim de spitalizare continuă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG