Linkuri accesibilitate

Spitalul din Miercurea-Ciuc: 7 angajați de la cardiologie, internați cu COVID-19


Șapte angajați ai Secției de cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, au fost testați pozitiv la coronavirus marți seara, anunță conducerea spitalului, care a organizat miercuri și o conferință de presă în care a dat detalii despre această situație.

Șase asistente și un registrator medical au fost confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2 după ce au fost testați pentru că prezentau simptome ușoare, caracteristice noului coronavirus. Ei au fost internați în același spital, dar în secțiile dedicate îngrijirii pacienților cu Covid-19.

Medicul Judit Konrád, managerul spitalul a relatat că în urma acestui rezultat a fost testat tot personalul secției cu testul rapid și toate rezultatele au fost negative. Pentru confirmarea acestor rezultate, miercuri au fost recoltate probe pentru testul PCR de la 7 medici, 19 asistenți medicali, 14 infirmiere, 2 îngrijitoare, urmând ca rezultatele să fie aflate miercuri seară.

Toți cei 31 de pacienții internați pe secția de cardiologie au fost testați la internare și toți au avut rezultate negative, ceea ce denotă că personalul medical a respectat normele sanitare de protecție. Testele lor au fost reluate și miercuri.

Pentru siguranța pacienților, spitalul a suspendat toate internările în secția de cardiologie și și-a suspendat activitatea în ambulatoriul de specialitate până la finalizarea investigațiilor epidemiologice.

Șeful secției de cardiologie, medicul Csaba-István Balogh, le-a cerut celor care au probleme cardiace acute să apeleze cu încredere la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului, linia de gardă de la cardiologie fiind în continuare funcțională.

De asemenea, bolnavii cronici cu programare la ambulatoriul de specialitate vor fi anunțați telefonic de situația ivită, ca și cei care au fost internați în ultima săptămână la secția de cardiologie, starea acestora fiind monitorizată și urmând să fie testați dacă va fi necesar, arată sursa citată.

Medicul epidemiolog Sergiu Sîngeorzan a spus că are loc o anchetă internă pentru a stabili cum s-au infectat angajații spitalului. Primele concluzii arată că infectarea s-ar fi produs în afara spitalului, nu în timpul de muncă al angajaților.

„Spitalul a făcut tot ce s-a putut, pentru a evita infectarea cadrelor medicale, am avut și avem la îndemână echipamentul de protecție necesar. Dovadă este faptul că până acest moment nimeni de pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților cu Covid-19 nu s-a îmbolnăvit. Totodată, ca măsură preventivă, în lunile trecute am efectuat anchete epidemiologice în cazul tuturor angajaților în anturajul cărora, în comuna, satul, strada căruia a fost cineva infectat și am efectuat 110 teste pentru cei care ar fi putut intra în contact cu cei infectați. Asigur locuitorii zonei, că pot să apeleze la noi cu încredere, în continuare, facem tot posibilul pentru a acorda asistență medicală profesională și în siguranță”, a declarat managerul spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc are internați în acest moment 76 de pacienți confirmați sau suspectați de infecție cu SARS-CoV-2, internați la secțiile specializate în tratarea COVID-19.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a crescut miercuri la 22.760, după raportarea a 345 de noi infecții. De asemenea, de la ultima raportare oficială au mai fost înregistrate alte 14 decese din cauza COVID-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG