Linkuri accesibilitate

Spitalul Gerota iese din carantină, dar nu poate primi încă pacienți


Spitalul Dimitrie Gerota
Spitalul Dimitrie Gerota

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ridicarea carantinei impuse pe Spitalul Dimitrie Gerota, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Cu toate acestea, unitatea nu își va relua activitatea de primire a pacienții decât după finalizarea tuturor acțiunilor de dezinfecție.

„La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a fost ridicată.

Personalul medical și tehnic a intrat în spital pentru a efectua alte activități necesare precum nebulizarea tuturor spațiilor.

Activitățile se desfășoară în condiții de protecție pentru tot personalul.

În acest moment spitalul nu poate primi pacienți și în aceasta unitate medicală nu se pot efectua consultații de specialitate.

Aceste proceduri medicale vor putea fi efectuate, în cel mai scurt timp, după finalizarea tuturor activităților de dezinfecție", transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim că spitalul Gerota a fost introdus în carantină după ce, 22 de cadre medicale, inclusiv managerul, au fost depistate pozitive cu coronavirus. Toți medicii și asistentele medicale au luat virusul de la un fost ofițer MAI, internat la Spitalul Gerota şi diagnosticat cu coronavirus, care nu a spus că a călătorit în străinătate, deși fusese în Israel.

XS
SM
MD
LG