Linkuri accesibilitate

Medic ginecolog de la Spitalul Județean Giurgiu, prins în timp ce lua mită


Un medic ginecolog de la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu a fost prins în flagrant de procurori în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană acoperită de asigurarea medicală.

Medicul Ileana Popescu, cu peste 25 de ani vechime, ar fi pretins 900 de lei de la familia unei minore de 17 ani care urma să nască, transmite site-ul Știrile ProTV.ro.

Mita a fost găsită de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în buzunarul doctoriței, care ieșea dintr-o operație de cezariană. Ea este acuzată că ar fi pretins de la familia unei minore de 17 ani suma de 800 de lei pentru o intervenție similară. În cabinet s-ar fi răzgândit și a mai cerut încă 100 de lei, pentru ca 200 de lei să le revină asistentelor, iar restul pentru ea.

„Aceasta a cerut inițial 800 de lei. În mod normal, trebuia să ne ceară între 1200 de lei și 1500 de lei, cum va primi și de la o altă pacientă, care urmează să nască și care se află în rezervă cu nora mea. A spus că ne cere mai puțin pentru că ne cunoaște”, le-a declarat jurnaliștilor soacra gravidei care i-a dat mita, nu înainte de a merge la poliție.

Medicul Ileana Popescu a fost reținută pentru 24 de ore, dar pentru că la audieri a recunoscut că a luat mită a fost plasată sub control judiciar. Din cauza deficitului de personal de la spital, anchetatorii nu i-au interzis femeii să își practice meseria.

În buzunarul ei, anchetatorii au găsit două bancnote de 100 de lei și 14 bancnote de 50 de lei. Seriile banilor fuseseră deja notate într-un proces verbal și așa a putut fi demonstrată infracțiunea de luare de mită.

Și conducerea spitalului Județean de Urgență Giurgiu a deschis o anchetă internă. Managerii instituției vor să afle dacă medicul a mai luat mită.

„Este angajata spitalului din februarie 1995. Medic primar ginecolog. Am făcut sesizare deja la consiliul etic și va avea loc chiar și o anchetă internă, să vedem ce s-a întâmplat. Acest aspect contravine regulamentului de ordine interioară. Dacă se găsește vinovată i se va desface chiar și contractul de muncă”, a declarat Dragoș Chivu, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Alexandru Edelstein, spune că medicul nu ar fi avut niciodată un comportament care să atragă atenția „că ar fi ceva în neregulă”, iar pacienții nu s-au plâns până acum.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG