Linkuri accesibilitate

SRI a primit mai multe mesaje de alertă cu bombă la instituții ale statului român. Amenințările „erau false”


Imagine de arhivă cu o angajată a Serviciului Român de Informații.

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat joi, pe grupul de comunicare cu presa, că a fost sesizat de mai multe instituții din România cu privire la amenințări cu bombă, care s-au dovedit a fi false.

„În cursul zilei de astăzi, mai multe instituții au sesizat Serviciul Român de Informații referitor la primirea unor email-uri de amenințare cu bombă. Aceste mesaje au fost analizate și s-a stabilit că erau false. Nu s-au impus verificări suplimentare și măsuri de evacuare și control pirotehnic”, a transmis SRI.

Până la anunțul SRI, trei instituții au primit amenințări cu bombă: Curtea de Apel București, Parchetul Antitero (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) și Muzeul Național de Istorie.

Alerta cu bombă ar fi fost trimisă printr-un singur e-mail, transmite Pro TV.

Muzeul de Istorie și Curtea de Apel București au fost evacuate și verificate de polițiști, pirotehniști și ofițerii antitero care au fost ajutați de câini special antrenați pentru misiuni de acest fel, transmite Digi24.

Amenzile pentru amenințări false cu bombă pot fi și de 5.000 de lei.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG