Linkuri accesibilitate

Starea lui Navalnîi s-ar fi îmbunătățit, dar aliații opozantului exprimă dubii


Alexei Navalnyi a intrat în comă în 20 august după ce a fost otrăvit cu o neurotoxină de tip Noviciok

Revista germană Der Spiegel anunță că opozantul rus Alexei Navalnîi a înregistrat progrese în procesul de recuperare după ce a fost otrăvit cu o neurotoxină. Publicația afirmă chiar că Navalnîi poate vorbi, dar purtătoare de cuvânt a dizidentului rus exprimă dubii privind aceste informații.

Alexei Navalnîi este tratat în Spitalul Charite din Berlin unde a fost adus din Rusia la două zile după ce i s-a făcut rău și a intrat în comă în timp ce se afla la bordul unui avion cu care trebuia să ajungă din Siberia în Moscova. Germania a solicitat Rusiei să explice otrăvirea, dar Moscova neagă orice implicare.

„Der Spiegel și Bellingat au luat la cunoștință că Navalnîi poate vorbi din nou și își poate aminti detalii despre momentul colapsului", scrie revista, care creditează partenerul său de investigații. „Afirmațiile sale pot fi periculoase pentru cei din spatele atacului".

Revista germană scrie că securitatea a fost sporită în așteptarea unei creșteri a numărului de vizitatori odată cu îmbunătățirea stării de sănătate.

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Yarmish, a exprimat dubii privind toate informațiile publicate de revistă.

„În legătură cu ultimul material despre Alexei: că este conștient și reacționează la cei din jurul său, am anunțat aceste lucruri încă de luni, dar, în general, articolul este foarte exagerat și conține multe erori factuale", a scris Yarmish pe Twitter, citând explicit articolul Der Spiegel.

Spitalul Charite nu a avut o reacție imediată privind ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Navalnîi.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG