Linkuri accesibilitate

Statele Unite au depășit 100.000 de decese din cauza coronavirusului


Măsuri speciale luate în magazine pe timpul pandemiei

Noul coronavirus a depășit bilanțul de 100.000 de decese în Statele Unite, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins. Aproximativ 1.400 de persoane au murit în medie în fiecare zi din mai, în scăderea față de vârful din aprilie când erau înregistrate circa 2.000 de decese pe zi, arată Reuters.

În ultimele trei luni, mai mulți americani au decedat din cauza coronavirusului decât în războaiele din Coreea, Vietnam sau Irak la un loc.

De asemenea, pandemia actuală a ucis mai multe persoane decât cea de HIV din 1981-1989 și cu mult peste gripa sezonieră în ultimele două decenii.

Ultima dată când gripa a făcut mai multe victime în Statele Unite a fost între 1957-1958 când a produs 116.000 de victime.

Numărul total de infectări în Statele Unite este de peste 1,7 milioane de persoane, iar, în prezent, cele mai importante focare se manifestă în statele din sud.

La nivel global, au fost înregistrate peste 5,6 milioane de infectări cu peste 350.000 de decese de la debutul pandemiei la finalul lui 2019 în China, urmată de trecerea prin Europa și Statele Unite. Principalul focar al pandemiei se înregistrează acum în America de Sud unde Brazilia a ajuns pe locul doi la nivel global ca număr de infectări.

Lider la număr de infectări și decese, Statele Unite este abia pe locul 8 la nivel mondial dacă ne uităm la număr de decese raportat la populație cu o cifră de trei morți la 10.000 de persoane. Pe primul loc este Belgia cu 8 decese la 10.000 de persoane, urmat de Spania, Marea Britanie și Italia.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG