Linkuri accesibilitate

Statele Unite au depășit jumătate de milion de decese Covid


Președintele Joe Biden și soția sa Jill au ținut un moment de reculegere în fața a 500 de candele aprinse
Președintele Joe Biden și soția sa Jill au ținut un moment de reculegere în fața a 500 de candele aprinse

Președintele american Joe Biden a numit cele peste 500.000 de morți cauzate de COVID-19 în Statele Unite drept o „etapă cu adevărat sumbru și sfâșietoare”, în timp ce a condus națiunea într-un moment de tăcere și a ordonat coborârea steagurilor în toată țara până vineri.

Joe Biden a transmis un mesaj emoționant către americani la apusul soarelui pe 22 februarie,iar apoi s-a alăturat soției sale Jill și vicepreședintelui Kamala Harris și soțului ei Doug Emhoff într-un moment de reculegere în fața a 500 de lumânări aliniate pe scările Casei Albe.

Moment de reculegere pentru cele peste 500.000 de victime ale pandemiei
Moment de reculegere pentru cele peste 500.000 de victime ale pandemiei

Cu această ocazie solemnă, reflectăm asupra pierderii lor și asupra celor dragi rămași în urmă”, a spus Biden. „Noi, ca națiune, trebuie să ne amintim de ei, astfel încât să putem începe să ne vindecăm, să ne unim și să găsim scopul ca o singură națiune pentru a învinge această pandemie.”

În timp ce recunoaștem amploarea acestor decese în masă în America, amintiți-vă fiecare persoană și viața pe care a trăit-o”, a spus Biden într-un discurs susținut la Casa Albă după ce clopotele au răsunat de 500 de ori.

Fiul care și-a sunat mama în fiecare seară doar pentru a o verifica. Tatăl, fiica care i-a luminat lumea. Cel mai bun prieten care a fost mereu acolo. ... Asistenta care și-a făcut pacienții să-și dorească să trăiască”, a spus Biden emoționat.

În tot acest timp, Mexicul a primit primul său transport de vaccin rusesc Sputnik V. Secretarul mexican pentru afaceri externe, Marcelo Ebrard, a confirmat sosirea a aproximativ 200.000 de doze de Sputnik V pe aeroportul internațional din Mexico City.

În Europa, Marea Britanie a anunțat că studiile au arătat că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente în reducerea transmiterii bolilor și a spitalizărilor încă de la prima doză.

Marea Britanie a anunțat datele privind eficacitatea vaccinului din studiile efectuate în Anglia și în Scoția. Analiza a arătat că vaccinul Pfizer-BioNTech reduce riscul de infectare cu peste 70 la sută după prima doză. Acest risc este redus cu 85% după al doilea.

XS
SM
MD
LG