Linkuri accesibilitate

Statele Unite se apropie de 9 milioane de cazuri de Covid


Coronavirus- reprezentare grafică
Coronavirus- reprezentare grafică

Vineri au fost raportate 83.010 noi cazuri de Covid-19, cel mai ridicat număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei în Statele Unite, relatează BBC.

Bilanțul total al cazurilor din SUA a ajuns la 8.7 milioane și va depăși, cel mai probabil, cifra de 9 milioane săptămâna viitoare, având în vedere tendințele. Aproape 230.000 de americani au murit din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei.

În ultima săptămână, infectările au crescut cu 441.541, cea mai mare creștere pe o perioadă de 7 zile de la sfârșitul lunii iulie. Acest nou record zilnic îl depășește pe cel precedent, înregistrat în 17 iulie, de 76.842 de cazuri.

Numărul celor care au murit din cauza Covid-19 a crescut, de asemenea, în ultimele 6 zile, însă a rămas semnificativ mai scăzut față de vârful deceselor din aprilie – lună în care au murit și 2000 de oameni pe zi.

Chirurgul General al SUA, Jerome Adams, a avertizat că numărul spitalizărilor din cauza Covid-19 este în creștere, dar spune că rata mortalității este ușor mai scăzută față de primăvară pentru că îngrijirea este mai bună în acest moment.

XS
SM
MD
LG