Linkuri accesibilitate

Statele Unite se retrag oficial din Acordul de la Paris


Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a anunțat că Statele Unite vor continua să aplice politici ecologice după retragerea oficială din Acordul de la Paris

Administrația Trump a anunțat lansarea oficială a procesului de retragere a Statelor Unite din Acordul de la Paris din domeniul climatic, potrivit Reuters. Documentele de înștiințare a retragerii au fost depuse la ONU, acordul fiind semnat în 2015 de Barack Obama.

„Statele Unite sunt mândre de poziția pe care o ocupă, de lider în privința reducerii tuturor tipurilor de emisii, de promotor al flexibilității, pe fondul creșterii economice și al asigurării energiei necesare tuturor cetățenilor”, a declarat Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, care a confirmat decizia de retragere oficială din Acordul de la Paris.

Statistic și istoric, Statele Unite sunt cel mai mare producător al gazelor de seră și cel mai mare producător în industria petrolieră și de gaze. Decizia va plasa SUA în afara acordului, după ani de eforturi ale liderilor din întreaga lume pentru a se ajunge la o înțelegere privind politiciele ecologice.

Agenția Reuters a comentat că retragerea SUA face parte din strategia administrației de la Casa Albă de a reduce restricțiile impuse industriei americane și coincide cu apelul mai multor guverne de combate încălzirea globală.

Procedurile demarate ieri se încheie a doua zi după ce vor fi avut loc alegerile prezidențiale din Statele Unite, în 2020. Democrații au anunțat că, dacă vor câștiga aceste alegeri, vor reveni în cadrul Acordului de la Paris.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG