Linkuri accesibilitate

Stelian Bujduveanu, propunerea PNL pentru postul de viceprimar general


România - Stelian Bujduveanu, propunerea liberalilor pentru postul de viceprimar al Bucureștiului
România - Stelian Bujduveanu, propunerea liberalilor pentru postul de viceprimar al Bucureștiului

Stelian Bujduveanu este oferta PNL pentru postul de viceprimar al Capitalei. El l-a învins la puncte de Cătălin Deaconescu.

„A avut loc şedinţa Biroului Politic al Municipiului Bucureşti, încă suntem într-o şedinţă cu consilierii. (...) A fost un vot secret, liber exprimat. Au fost două propuneri: Cătălin Deaconescu şi eu. S-a supus la vot şi în urma numărării voturilor a ieşit rezultatul favorabil pentru mine pentru a ocupa poziţia de candidat pentru viceprimar din partea PNL", a declarat Stelian Bujduveanu pentru Agerpres.

El a amintit că, din păcate, legislaţia nu prevede un al treilea post de viceprimar și a spus că „trebuie modificat Codul Administrativ”.

Bujduveanu a făcut un inventar al proiectelor pe care le va susține și a vorbit de o armonizare a programului de guvernare al independentului Nicușor Dan, primarul ales al capitalei, cu programele de guvernare ale PNL și USR PLUS, formațiunile care l-au susținut.

„Ne propunem să implementăm toate proiectele bune pentru Municipiul Bucureşti şi ne propunem în primul rând să reluăm din programul de guvernare al lui Nicuşor Dan, care este armonizat cu programul de guvernare al PNL şi cu cel al USR PLUS. În perioada următoare vom veni exact cu proiecte de hotărâre pentru a fi supuse votului în Consiliul General, vorbim aici de proiecte care au în vedere fluidizarea traficului, care se referă la rezolvarea problemei parcărilor din Municipiul Bucureşti, problema termoficării şi cred că cea mai importantă şi despre care nimeni nu vorbeşte este cum abordăm problema falimentului Primăriei, pentru că astăzi, după cum bine ştim, Primăria este îndatorată până peste cap. Avem companii municipale înfiinţate ilegal şi toate aceste lucruri trebuie aduse înapoi la normalitate. Ne propunem o primărie normală împreună cu aliaţii noştri din Consiliul General şi conduşi de primarul general, Nicuşor Dan", a mai spus Bujduveanu, lider al consilierilor generali ai PNL.

Cine va fi celălalt viceprimar?

Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, nu e de acord ca Mihail Neamţu (PMP) să primească un post de viceprimar al Capitalei, aşa cum a lăsat de înţeles premierul Ludovic Orban și atrage atenția că numirea lui Neamţu ar încălca protocolul de colaborare între PNL şi USR PLUS semnat înainte de campanie, care stipulează că fiecare partid va avea câte un viceprimar.

PNL a validat luni protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu PMP iar înainte de votul din Biroul Politic Național, Ludovic Orban a spus că un viceprimar va fi de la PNL, iar unul de la USR-PLUS.

Întrebat dacă unul dintre viceprimari ar putea fi Mihail Neamţu, preşedintele PNL nu a exclus „această variantă”.

Liderul PMP Eugen Tomac a anunţat că i-a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în localitățile în care pot fi făcute majorităţi de dreapta, dar a spus că la parlamentare PMP va merge pe cont propriu.

Potrivit legii, pot fi doi viceprimari ai Capitalei iar protocolul semnat de PNL şi USR PLUS în august prevede că unul dintre viceprimarii lui Nicuşor Dan va fi Vlad Voiculescu, în timp ce al doilea va fi numit de PNL.

„Susţinerea Mişcarii Populare mă onorează. Premierul Orban a spus că este o opţiune de luat în calcul. Decizia finală rămâne, însă, la Nicuşor Dan (care n-are o majoritate confortabilă dacă un singur consilier PNL sau USR absentează, se îmbolnăveşte ori defectează...”, a scris Mihail Neamţu pe Facebook.

Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureştiului, a anunţat, în exclusivitate la Adevărul Live, că ar vrea să coopteze şi PMP în noua majoritate din Consiliului General al Municipiului Bucureşti, tocmai pentru că PNL şi Alianţa USR PLUS au o majoritate la limită.

USR PLUS s-au opus unei alianțe cu partidul lui Traian Băsescu.

Supărarea USR PLUS este, însă, fără motiv. Ludovic Orban a amintit luni că un viceprimar al Capitalei va fi de la PNL, iar altul de la USR-PLUS.

„Cealaltă alianță, cu USR-PLUS, e deja stabilită. Am stabilit coordonatele înțelegerii în momentul în care am hotărât să îl susținem pe Nicușor Dan. Asta e înțelegerea: un viceprimar de la USR-PLUS, unul de la PNL.”

El a lămurit și cum e cu „legenda” negocierii cu Mihail Neamțu pentru postul de viceprimar general.

„Mă întorc în istorie un pic, deşi am spus că nu o s-o fac. Aia cu legenda că s-ar fi negociat să fie Neamţu candidat la Sectorul 3 şi că nu am acceptat noi, este o legendă, o poveste. Nici acum nu s-a discutat ca Mihail Neamţu să fie viceprimar general. Sigur o să discutăm lucrurile pentru ca lucrurile să fie cât mai bine în următorii patru ani”, a completat Orban.

XS
SM
MD
LG