Linkuri accesibilitate

Studiu Pfizer: medicament împotriva Covid-19 administrat oral


Pfizer lucrează la un medicament anti-Covid care să se administreze oral
Pfizer lucrează la un medicament anti-Covid care să se administreze oral

Compania Pfizer a început un studiu în SUA cu privire la o terapie antivirală orală COVID-19 care ar putea fi prescrisă pacienților la primul semn de infecție, a declarat marți compania, citată de Reuters.

Pfizer, care a dezvoltat primul vaccin autorizat COVID-19 în UE, împreună cu compania germană BioNTech, a precizat că antiviralul aflat în studii a arătat o activitate puternică în studiile de laborator împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.

Medicamentul aflat în faza de cercetare se numește PF-07321332 și împiedică replicarea virusului în celule.

„Abordarea pandemiei COVID-19 necesită atât prevenire prin vaccin, cât și tratament specific pentru cei care contractă virusul. Având în vedere modul în care SARS-CoV-2 suferă mutații și impactul global continuu al COVID-19, probabil va fi esențial să aveți acces la opțiuni terapeutice atât acum, cât și după de pandemie”, a declarat Mikael Dolsten, cercetător științific șef în cadrul Pfizer.

Acesta a precizat că medicamentul ar putea fi prescris la „primul semn de infecție” fără a fi nevoie ca pacienții să fie spitalizați.

Pfizer studiază, de asemenea, un candidat antiviral administrat intravenos într-un alt studiu aflat în stadiu incipient, la care participă pacienți spitalizați cu COVID-19.

Medicamentul candidat al companiei se află în spatele altor două terapii antivirale orale, care se află în studii intermediare - prima fiind dezvoltată de rivala Merck & Co cu Ridgeback Bio și a doua de la Roche Holding și Atea Pharmaceuticals.

Remdesivirul Gilead Sciences este în prezent singurul medicament aprobat de SUA pentru tratamentul COVID-19, mai scrie Reuters.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG