Linkuri accesibilitate

Studiu Pfizer: medicament împotriva Covid-19 administrat oral


Pfizer lucrează la un medicament anti-Covid care să se administreze oral

Compania Pfizer a început un studiu în SUA cu privire la o terapie antivirală orală COVID-19 care ar putea fi prescrisă pacienților la primul semn de infecție, a declarat marți compania, citată de Reuters.

Pfizer, care a dezvoltat primul vaccin autorizat COVID-19 în UE, împreună cu compania germană BioNTech, a precizat că antiviralul aflat în studii a arătat o activitate puternică în studiile de laborator împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.

Medicamentul aflat în faza de cercetare se numește PF-07321332 și împiedică replicarea virusului în celule.

„Abordarea pandemiei COVID-19 necesită atât prevenire prin vaccin, cât și tratament specific pentru cei care contractă virusul. Având în vedere modul în care SARS-CoV-2 suferă mutații și impactul global continuu al COVID-19, probabil va fi esențial să aveți acces la opțiuni terapeutice atât acum, cât și după de pandemie”, a declarat Mikael Dolsten, cercetător științific șef în cadrul Pfizer.

Acesta a precizat că medicamentul ar putea fi prescris la „primul semn de infecție” fără a fi nevoie ca pacienții să fie spitalizați.

Pfizer studiază, de asemenea, un candidat antiviral administrat intravenos într-un alt studiu aflat în stadiu incipient, la care participă pacienți spitalizați cu COVID-19.

Medicamentul candidat al companiei se află în spatele altor două terapii antivirale orale, care se află în studii intermediare - prima fiind dezvoltată de rivala Merck & Co cu Ridgeback Bio și a doua de la Roche Holding și Atea Pharmaceuticals.

Remdesivirul Gilead Sciences este în prezent singurul medicament aprobat de SUA pentru tratamentul COVID-19, mai scrie Reuters.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent. S-a alăturat Europei Libere din 2021, mai întâi ca senior editor, după care, din iulie 2021, ca redactor-șef.

XS
SM
MD
LG