Linkuri accesibilitate

Studiu: Viena, orașul unde se înregistrează cea mai bună calitate a vieții. Bucureștiul, pe locul 109


Capitala Austriei este, pentru al zecelea an consecutiv, orașul care ocupă prima poziție în clasamentul „Quality of living city ranking”, realizat de Mercer
Capitala Austriei este, pentru al zecelea an consecutiv, orașul care ocupă prima poziție în clasamentul „Quality of living city ranking”, realizat de Mercer

Pentru al zecelea an consecutiv, capitala Austriei, Viena, este orașul unde se înregistrează cea mai bună calitate a vieții, potrivit studiului anual realizat de Mercer. Capitala României ocupă locul 109, depășind Sofia, care se află pe locul 116.

Locul al doilea în clasamentul Mercer este atribuit orașului elvețian Zurich, iar poziția a treia este ocupată de trei orașe: Vancouver (Canada), Munchen (Germania) și Auckland (Noua Zeelandă).

Din Europa Centrală și de Est, Praga ocupă locul 69, capitala Sloveniei, Ljubljana, este pe poziția 74, în timp ce Budapesta ocupă locul 76, Bratislava, locul 80, iar Varșovia, 82. În clasament, Bucureștiul se află pe poziția 109, devansând capitala Bulgariei, care se regăsește pe locul 116.

Statele Unite sunt reprezentate în top cu 17 orașe, printre care San Francisco (locul 34), Boston (36), Honolulu (37), New York (44), Seattle (46), Chicago (49), Washington (53).

Orașele cu cea mai slabă calitate a vieții, potrivit acestui clasament, sunt Sana’a (Yemen), Bangui (Republica Centrafricană) și Bagdad (Irak).

Printre factorii pe care Mercer îi ia în considerare în alcătuirea clasamentului se numără activitățile de recreere, disponibilitatea bunurilor de larg consum, mediul economic, politic și social, școlile și educația (disponibilitatea școlilor internaționale și respecatrea standardelor) , aspecte legate de sănătate și sistemul medical, situația locuințelor, serviciile de transport public.

Pentru prima dată, ăn acest an, Mercer a introdus și un top separat legat de siguranța personală, care ia în calcul stabilitatea internă a fiecărui oraș, nivelul criminalității, aplicarea legii sau limitări legate de libertatea personală.

În acest clasament, Luxembur este considerat cel mai sigur oraș din lume, urmat de Helsinki și de orașele elvețiene Basel, Berna și Zurich.

Mercer furnizează informații despre calitatea vieții pentru angajații trimiși să lucreze ca expați. Cercetările continue despre aspectele practice ale vieții cotidiene pentru viața expaților și a familiilor lor formează baza clasamentului anual în ceea ce privește calitatea vieții în cele mai multe dintre orașe, precizează Mercer.

XS
SM
MD
LG