Linkuri accesibilitate

SUA: Bilanț record de 2.569 decese. Trump anunță depășirea vârfului pandemiei


SUA -- coronavirus in Brooklin
SUA -- coronavirus in Brooklin

Statele Unite a înregistrat miercuri un record negativ de 2.569 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Bilanțul total al deceselor a crescut prin urmare la 28.326, dintre care 10.899 doar în New York.

De asemenea, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Statele Unite la 639.055, cel mai mare număr la nivel mondial, dintr-un total de 2.064.155 de cazuri în întreaga lume.

Autoritățile americane au efectuat nu mai puțin de 3.242.755 de teste de la începutul pandemiei și până în prezent.

În tot acest timp, președintele Trump a declarat miercuri că Statele Unite au „depăşit vârful" îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, adăugând că aceste „progrese încurajatoare" i-ar permite să prezinte joi liniile directoare vizând redeschiderea economiei.

Bătălia continuă, dar datele sugerează că în toată ţara am depăşit vârful noilor îmbolnăviri", a afirmat Donald Trump în declarația pe care o susține zilnic la Casa Albă.

Aceste progrese încurajatoare ne-au plasat într-o poziţie foarte solidă pentru a finaliza directivele adresate statelor pentru a redeschide ţara", a completat liderul american.

Deși inițial a insistat că este atributul său să decidă când redeschide economia, Donald Trump a arătat că va discuta cu guvernatorii pentru a stabili un plan comun.

Mâine va fi o zi foarte mare, vom vorbi cu guvernatorii, vom avea informaţii despre anumite deschideri. Vom redeschide state, pe unele mai devreme ca pe altele. Unele state s-ar putea deschide înaintea termenului de 1 mai", a precizat Donald Trump.

XS
SM
MD
LG