Linkuri accesibilitate

SUA condamnă „tacticile brutale” folosite în Rusia


Proteste în Rusia, ianuarie 2021

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a transmis un mesaj pe Twitter în care condamnă tacticile brutale folosite în Rusia împotriva protestatarilor.


Statele Unite condamnă utilizarea persistentă de tactici brutale de către Rusia contra unor manifestanţi paşnici şi a unor jurnalişti pentru a doua săptămână consecutiv şi îşi reînnoiesc apelul la eliberarea celor care au fost arestaţi, printre care Aleksei Navalnîi”, a fost poziția secretarului de stat al SUA.

Mii de oameni au ieșit și astăzi la protestele anti-Putin care se desfășoară în teritoriul Rusiei. Manifestanții au cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi, care a fost arestat după revenirea din Germania.

Peste 2.000 de protestatari au fost reținuți de forțele de ordine astăzi, printre care și soția lui Alexei Navalnîi. Forțele de ordine au blocat centrul Capitalei Rusiei de teama manifestanților.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG