Linkuri accesibilitate

SUA confirmă al optulea caz de persoană infectată cu noul virus din China


Autorităţile americane din domeniul sănătății au confirmat al optulea caz de coronavirus cu răspândire rapidă în Statele Unite, iar Pentagonul a spus că va asigura locuințe pentru persoanele sosite din străinătate care ar putea avea nevoie de carantină, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Cel mai recent pacient american, care se află în Massachusetts, s-a întors recent din provincia Hubei, din zona centrală a Chinei, epicentrul focarului, a declarat o purtătoare de cuvânt a Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) într-o declarație transmisă prin e-mail. Persoana nu a fost identificată și nu au fost furnizate alte detalii.

Coronavirusul sub formă de gripă, despre care se crede că îşi are originea într-o piață care a comercializat ilegal carne provenită de la animale sălbatice în capitala provinciei Hubei, Wuhan, a provocat până acum 304 decese în China, a anunţat duminică CCTV. Cazuri confirmate de virus au fost raportate în alte 27 de țări, potrivit CDC.

Toți pacienții, cu excepția unuia dintre ei au contractat boala în timp ce călătoreau în zona Wuhan. În această săptămână, oficialii americani au raportat prima transmitere a bolii de la om la Statele Unite, în Illinois.

Îngrijorările legate de virus au determinat administrația Trump să declare o urgență de sănătate publică și să interzică intrarea în Statele Unite atuturor cetăţenilor străini care au vizitat recent China.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG