Linkuri accesibilitate

SUA devine epicentrul pandemiei de coronavirus


U.S. -- U.S. President Donald Trump attends a teleconference with governors to discuss partnerships to ?prepare, mitigate and respond to COVID-19" at the headquarters of the Federal Emergency Management Agency (FEMA) amid coronavirus fears, in Washington,

În SUA au fost înregistrate peste 100.000 de cazuri de Covid-19, potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins University pe de arcgis. Italia a înregistrat un nou record negru vineri, după ce a raportat aproape 1.000 de decese într-o singură zi, țara fiind în continuare cea mai grav afectată în ceea ce privește numărul victimelor, cu peste 9.134 de decese în total.

Între timp, președintele Donald Trump a cerut marilor producători auto să facă ventilatoare, invocând Legea privind producția de apărare din 1950, care a răspuns la vremea ei nevoilor războiului din peninsula coreeană, Lege care permite președintelui să forțeze companiile să realizeze produse de apărare națională.

În acest sens s-a referit mai ales la a lansat la șefului General Motors pe care îl acuză că a pierdut timp, potrvit BBC.

El a invocat o lege care permite unui președinte să forțeze companiile să facă anumite produse pentru apărare națională.

Trump a spus că „GM a pierdut timp” și că este nevoie de acțiuni care să salveze viețile americanilor. Aceasta, în condțiile în care SUA are cel mai mare număr de cazuri de confirmate din toată lumea, peste 104.000.

Numărul deceselor se apropie de 1.700, un bilanț mult mai scăzut decât cel înregistrat în Italia, Spania sau China.

Trump s-a plâns pe Twitter că General Motors a scăzut numărul de ventilatoare promise de la 40.000 la 6.000 și că vrea prea mulți bani.

El a criticat-o, de asemenea, pe directoarea executivă al GM, Mary Barra, spunând că lucrurile au fost întotdeauna „o încurcătură” de când a preluat ea conducerea companiei.

Într-un alt mesaj pe Twitter, Trump a scris: „General Motors trebuie să-și deschidă imediat uzina abandonată dintr-o prostie în Lordstown, în Ohio, sau o altă uzină și să înceapă să facă ventilatoare, acum. Ford, începeți să produceți ventilatoare rapid!”

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG