Linkuri accesibilitate

SUA: Gupta, nominalizată la Departamentul de Justiție, promite aplicarea cu fermitate a legilor antitrust


Vanita Gupta, nominalizată pentru postul de procuror general asociat

Vanita Gupta, nominalizarea președintelui Joe Biden pentru al treilea post din Departamentul de Justiție al SUA, a spus marți că se îndoiește că marile companii de tehnologie ar fi prea entuziasmate de confirmarea ei și a promis că va continua aplicarea cu fermitate a legii antitrust, transmite Reuters.

Comisia juridică a Senatului SUA le-a audiat pe Vanita Gupta și Lisa Monaco, nominalizările președintelui democrat pentru funcția de procuror general asociat și cea de procuror general adjunct, al doilea post în ierarhia departamentului.

Gupta a spus că intenționează să aducă toată forța legilor antitrust americane pentru a proteja concurența.

Printre alte responsabilități, dacă va fi confirmată de Senat, Gupta ar urma să supravegheze divizia antitrust a departamentului.

Departamentul a dat în judecată Google Alphabet anul trecut pentru că ar fi încălcat legea antitrust și are în curs alte investigații ale marilor companii de tehnologie.

Biden nu și-a făcut încă nominalizarea la conducerea Diviziei Antitrust.

Gupta a fost întrebată în timpul audierii despre relațiile sale cu marile firme de tehnologie precum Amazon, Apple și Facebook, care sunt acuzate că au abuzat de platformele lor puternice.

„Voi spune doar că, pe baza angajamentelor mele anterioare cu companiile de tehnologie, m-aș îndoi foarte mult că ar fi încântați neapărat de confirmarea mea”, le-a spus Gupta senatorilor.

„Dacă voi fi confirmată ca procuror general asociat, voi aduce toată forța legilor antitrust din țara noastră pentru a proteja concurența care este atât de esențială pentru economia noastră și pentru protejarea consumatorilor.”

XS
SM
MD
LG