Linkuri accesibilitate

SUA invită Rusia și China la un summit virtual despre schimbările climatice


Joe Biden a întors decizia predecesorului său de a scoate SUA din Acordul de la Paris
Joe Biden a întors decizia predecesorului său de a scoate SUA din Acordul de la Paris

Președintele SUA, Joe Biden, i-a invitat pe liderii Chinei și ai Rusiei la un summit climatic pe care îl organizează în aprilie, în ciuda diferențelor profunde pe care cele trei țări le au în privința politicii externe.

Președinții Xi Jinping din China și Vladimir Putin din Rusia se numără printre cei 40 de lideri mondiali invitați la summitul virtual de două zile, menit să evidențieze angajamentul reînnoit al Statelor Unite de a opri schimbările climatice, a declarat Casa Albă la 26 martie.

Începutul summitului din 22 aprilie coincide cu Ziua Pământului și va „sublinia urgența - și beneficiile economice - ale unei acțiuni climatice mai puternice”, a spus Casa Albă.

Biden s-a alăturat acordului climatic de la Paris în prima zi de la Casa Albă, întorcând ieșirea fostului președinte Donald Trump din acord.

Casa Albă a afirmat că schimbările climatice sunt un domeniu în care ar putea fi posibilă cooperarea cu China și Rusia, chiar dacă legăturile sunt tensionate pe multe alte probleme.

Statele Unite sunt cea mai mare economie din lume și al doilea cel mai mare emițător de dioxid de carbon după China.

Articol publicat de serviciul central RFE/RL

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG