Linkuri accesibilitate

SUA: Iranul a comis o foarte mare eroare doborând un avion militar american. Ce urmează


Dronă americană de supraveghere
Dronă americană de supraveghere

Purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a fost ţinut la curent cu incidentul aerian. În acela;i timp Administraţia de la Washington se consultă cu membrii Congresului despre eventualele măsuri de retorsiune.

Iranul a comis o "foarte mare eroare" prin doborârea avionului militar american, a declarat joi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran.

Pentagonul a confirmat joi că forţele iraniene au doborât "în mod nejustificat" o dronă de supraveghere a US Navy care se afla "în spaţiul aerian internaţional", informează, potrivit AFP.

"Informaţiile iraniene conform cărora dispozitivul aerian survola Iranul sunt false", se precizează într-un comunicat de presă al Statul-Major american.

Potrivit comandamentului central al forţelor americane, drona a fost doborâtă de o rachetă sol-aer iraniană, deasupra Strâmtorii Ormuz, miercuri la orele 23:35 GMT.

"Este un atac nejustificat asupra unui dispozitiv de supraveghere american în spaţiul aerian internaţional", a subliniat Bill Urban, purtător de cuvânt al US Navy, din cadrul Pentagonului.

La rândul său, Iranul a afirmat că a doborât "o dronă-spion americană" în spaţiul său aerian, atenţionând că încălcarea frontierelor sale va constitui "o linie roşie".

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG