Linkuri accesibilitate

SUA: Ministerul Justiției suplimentează forțele de ordine în Wisconsin


Wisconsin, SUA
Wisconsin, SUA

Departamentul de Justiție al SUA a trimis peste 200 de agenți federali în Kenosha, Wisconsin, pentru a ajuta autoritățile locale să pună capăt revoltelor care au izbucnit după ce un bărbat afro-american a fost împușcat de poliție într-un tir cu șapte focuri.

Resursele federale „vor continua să crească” atât cât este este necesar, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Justiției, Kerri Kupec, pe Twitter.

Răspunsul forțelor federale survine declarației făcute de președintele american, Donald Trump, care a anunțat că vor fi trimise forțe federale suplimentare în oraș.

Mai multe acte de vandalism și incendieri au fost comise, punând pe butuci mai multe afaceri, în timpul protestelor care au început după împușcarea, duminică, pe 23 august, a lui Jacob Blake, un bărbat de culoare de 29 de ani.

A treia noapte de proteste s-a soldat cu victime după ce protestatarii s-au confruntat cu forțele de ordine la sfârșitul zilei de 25 august. Astfel, două persoane au fost ucise și o a treia a fost rănită.

Poliția a anunțat pe 26 august că un adolescent a fost arestat și acuzat de ucidere prin împușcare. Violența a coincis cu a doua noapte a Convenției Naționale Republicane, Wisconsin fiind considerat un stat crucial pentru Trump.

Adversarul lui Trump, candidatul democrat Joe Biden, a spus că a vorbit cu familia lui Blake și le-a spus că „trebuie să se facă dreptate și se va face”.

XS
SM
MD
LG