Linkuri accesibilitate

SUA: Peste 865 de persoane ucise de coronavirus în ultimele 24 de ore


Muncitori care construiesc o morgă în spatele unui spital din New York

Statele Unite au înregistrat marți un record negativ de 865 de persoane care au încetat din viață ca urmare a infectării cu nou coronavirus, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Recordul numărului de morţi în 24 de ore a fost înregistrat la 27 martie în Italia (969 decese).

Astfel, numărul deceselor la nivel federal a ajuns la 3.873, cu cele mai multe în New York, 1.096.

De asemenea, numărul celor infectați a urcat cu încă 24.743 în doar 24 de ore, bilanțul total de 189.618 fiind unul ce depășește cu multe orice altă țară.

Președintele Trump a avertizat americanii că urmează două săptămâni „dureroase" în lupta cu pandemia, cu un număr al deceselor care ar putea să ajungă la sute de mii în ciuda măsurilor de distanțare socială.

În poate cea mai sobră conferință de presă, precum scrie agenția Reuters, Trump a cerut populației să respecte măsura care le impune să nu se adune în grupuri de mai mult de 10 persoane, să lucreze de acasă și să evite restaurantele sau barurile.

„Este esențial pentru americani să urmeze regulamentele pentru următoarele 30 de zile. Este o chestiune de viață și moarte", a avertizat Donald Trump.

Coordonatorul pentru coronavirus de la Casa Albă, Deborah Birx, a prezentat un studiu care arată posibila creștere abruptă a numărului deceselor în valori de la 100.000 la 240.000 în următoarele luni.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG