Linkuri accesibilitate

SUA restricționează importuri din Xinjiang pentru folosirea muncii forțate


Aproximativ 1 milion de uiguri și membri ai altor grupuri etnice indigene din Xinjiang sunt deținuți în „centre de deradicalizare”
Aproximativ 1 milion de uiguri și membri ai altor grupuri etnice indigene din Xinjiang sunt deținuți în „centre de deradicalizare”

Administrația Donald Trump a anunțat blocarea importurilor mai multe bunuri din provincia chineză Xinjiang sub acuzația că este folosită munca forțată a minorității musulmane minoritare.

„Nu vom tolera practici ilegale, inumane și abuzive de munca forțată în rândul furnizorilor SUA", a declarat șeful serviciilor vamale americane Mark Morgan.

Serviciile vamale au emis patru ordine ce interzic pătrunderea pe teritoriul SUA a produselor pentru păr, a bumbacului, textilelor și componentelor informatice fabricate de companii din regiunea chineză Xinjiang.

Un al cincilea decret acoperă toate bunurile fabricate în așa-numita tabăra de „reeducare" din Lop.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că aproximativ 1 milion de uiguri și membri ai altor grupuri etnice indigene din Xinjiang sunt deținuți în „centre de deradicalizare”. Activiștii pentru drepturile omului vorbesc de un adevărat „genocid" pe care China îl practică împotriva minorității uigure.

China neagă faptul că facilitățile sunt lagăre de reeducare și spune că sunt centre de formare profesională destinate să ajute populația să își găsească un loc de muncă pentru a-i îndepărta de tentația extremismului islamist.

În fața ultimei decizii de restricționare a importurilor, China a acuzat SUA că sabotează lanțurile de aprovizionare globală.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG