Linkuri accesibilitate

SUA se pregătesc pentru interzicerea aplicațiilor TikTok și WeChat


Duminică, 20 septembrie, intră în vigoare interdicția dispusă de administrația SUA

Pe 20 septembrie, aplicațiile chinezești WeChat și TikTok nu vor mai fi disponibile pentru descărcare în SUA.

Departamentul pentru Comerț a făcut anunțul pe 18 septembrie, îndeplinind astfel amenințarea președintelui Donald Trump bazată pe rațiuni de securitate națională.

Ordinul emis interzice companiilor Apple, Google și altele care oferă magazine de aplicații să le ofere pe cele două spre descărcare pe orice platformă americană.

Decizia nu afectează nicio platformă din afara SUA.

WeChat - o aplicație cu funcții de mesagerie, social media și plăți - practic se va închide pe 20 septembrie.

Utilizatorii TikTok nu vor mai putea descărca actualizări, dar mai pot utiliza aplicația până pe 12 noiembrie, când interdicția devine totală.

Termenul oferă proprietarului ByteDance să ajungă la un acord cu compania americană Oracle, pentru a putea continua operațiunile în SUA. Dar tot administrația Trump trebuie să aprobe un eventual acord.

Donald Trump a afirmat în august că datele colectate de TikTok ar putea fi utilizate de spionajul Chinei.

Între timp, TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a interzice aplicaţia chineză, conform Bloomberg.

Iar guvernul chinez a anunţat sâmbătă că va introduce un mecanism care îi va permite să restrângă activităţile companiilor străine, o măsură văzută în mare parte ca represalii împotriva SUA, conform AFP.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG