Linkuri accesibilitate

SUA vor să își asigure până în mai vaccinuri pentru toată populația


Statele Unite au aprobat folosirea unui al treilea tip de vaccin, cel produs de Johnson & Johnson

Președintele Joe Biden a afirmat că Statele Unite ar trebui să aibă, până la finalul lunii mai, vaccinuri împotriva Covid 19 suficiente pentru fiecare cetățean american.

Declarația vine la scurt timp după ce a fost aprobat și al treilea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson care se administrează într-o singură doză.

Autoritățile federale au făcut un apel la americani să respecte în continuarea cu strictețe măsurile sanitare, pentru că un nou val de contaminări, cu variantele mai agresive de coronavirus, ar putea submina eforturile făcute în campania de vaccinare.

Recomandare este ignorată însă de o serie de state cum ar fi Texas, unul cele mai dens populate, care a anunțat marți că revine „la normalitate” și renunță la obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Statele Unit se așteaptă că fie „lovite” de un nou val de contaminări pe măsură ce se răspândește varianta virusului detectată inițial în Marea Britanie, mult mai contagioasă și care a devenit dominantă acum în Europa, forțând numeroase state, precum Germania sau Cehia, să recurgă la măsuri extreme de securitate – închiderea parțială a frontierelor sau chiar limitarea circulației în țară, cum este cazul Cehiei.

Cehia are în acest moment cea mai ridicată rată de infectare din lume, cu o medie de 11 mii de noi contaminări zilnic la o populație de puțin sub 11 milioane.

Se răspândește rapid și tulpina de coronavirus depistată inițial în Brazilia și care este dominantă acum în peste 20 de țări. Experții au constatat că această variantă poate infecta oameni care au avut deja Covid-19 iar pentru moment nu se știe cât de eficiente sunt vaccinurile existente.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG