Linkuri accesibilitate

Succes al elevilor români la Olimpiada Internațională de Chimie: medalii de aur, argint şi bronz


Romania: chemistry olimpics

Patru elevi din România au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie, care s-a desfăşurat în perioada 16-25 iulie 2023, în Zurich (Elveţia).

Cei patru elevi care au participat la olimpiadă sunt:

  • Ristache Vlad Gabriel, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti - medalie de aur;
  • Rascarachi Luca-Mihai, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de argint;
  • Diaconescu Vlad, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti - medalie de argint;
  • Sindreştean Darius Alexandru, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”,
  • Sighetu Marmaţiei - medalie de bronz.

Profesori coordonatori au fost Andruh Marius, profesor universitar dr. Academia Română, Bucureşti şi Matache Mihaela, conferenţiar universitar dr., Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucureşti, iar profesor observator a fost Daniela Elisabeta Bogdan, Colegiul Naţional ”Sfântul Sava”, Bucureşti

„Felicitări şi mulţumiri tuturor celor care au facut posibilă această performanţă!”, a transmis Ministerul Educaţiei, luni, pe pagina de Facebook.

Anul acesta, în perioada 3-13 iulie 2023, olimpicii români au obținut locul I în Europa și locul 4 în lume la de-a 64-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia.

Au obţinut medalii de aur David-Andrei Anghel, cu maximum de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti, iar medalie de argint Radu Lecoiu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Și elevii pasionați de fizică au obținut 3 medalii de aur și 2 medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, care a avut loc tot în Japonia în perioada 10-17 iulie 2023.

La această competiţie au obţinut medalii de aur Oros Vlad Ştefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, şi de argint Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Tudose Rareş Felix, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG