Linkuri accesibilitate

Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene la metrou pentru izolarea suporterilor


România, suporteri steliști imobilizați și încătușați la metrou de forțele speciale

Trupele speciale au intervenit vineri după-amiază la metroul bucureștean pentru a imobiliza și evacua mai mulți suporteri steliști care aveau asupra lor fumigene și arme albe. Numai că, în timpul operațiunii de izolare și scoatere a lor din trenul de metrou trupele speciale ale jandarmeriei au folosit gaze lacrimgene, ceea ce i-a afectat și pe călători.

Suporterii steliști s-au refugiat la metrou după ce jandarmeria a încercat să-i separe de cei dinamoviști, pentru a evita o confruntare la partida de fotbal dintre echipele FC Dinamo 1948 București cu CSA Steaua București, de vineri, de pe stadionul Dinamo din Capitală, aflat în zona stației de metrou Ștefan cel Mare.

„În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului s-au adunat două grupuri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști. În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine. Grupul de suporteri steliști a revenit în stația de metrou Ștefan cel Mare iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviți fiind necesară intervenția pentru imobilizarea și reținerea agresorilor”, explică Jandarmeria Română.

30 de persoane au fost conduse la secția de poliție.

Intervenția jandarmeriei, pentru scoaterea din trenul de metrou a suporterilor steliști s-a făcut cu o repriză de gaze lacrimogene care i-a afectat și pe călători.

sursa video: Cristian Scutariu

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG