Linkuri accesibilitate

Surse PSD: Venim în Parlament cu Guvernul restructurat până pe 12 septembrie, am luat de la ALDE


Viorica Dăncilă le-a vorbit femeilor din PSD despre curaj, trădare, rezistență, victorie, dar și despre rolul ei în fruntea partidului.
Viorica Dăncilă le-a vorbit femeilor din PSD despre curaj, trădare, rezistență, victorie, dar și despre rolul ei în fruntea partidului.

Surse de la vârful PSD au declarat că Guvernul va veni pentru un nou vot de învestitură în Parlament până pe 12 septembrie și că vor exista mulți parlamentari ALDE care vor vota pentru Cabinetul Dăncilă.

După ce președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele prin care ia act de demisia miniștrilor ALDE, Guvernul are la dispoziție 45 de zile pentru a veni în fața Parlamentului și să obțină un nou vot de învestitură.

Surse din conducerea PSD au declarat că acest lucru se va întâmpla însă mult mai repede, până în 12 septembrie, atunci când expiră interimatul la Ministerul de Interne. Potrivit social-democraților, există deja negocieri avansate cu parlamentarii ALDE pentru ca aceștia să ofere în continuare sprijinul pentru Cabinetul Dăncilă.

„Am rezolvat problema cu parlamentarii ALDE, vom reuși să adunăm cele 233 de voturi care sunt necesare pentru continuarea activității Guvernului. ALDE se va trezi că nu mai are grup în Senat, unii parlamentarii vor trece la PSD, alții vor vota doar pentru învestirea Guvernului”, au declarat surse din PSD.

Grupul ALDE din Camera Deputaților numără 19 membri, în timp ce la Senat există 12 aleși. Potrivit celor din ProRomânia, Adrian Țuțuianu urmeză să activeze tot în grupul ALDE de la Senat, la fel ca restul senatorilor care vor veni spre Pro România. Dispariția grupului ALDE ar constitui astfel o problemă și pentru cei din ProRomânia.

Liderii ALDE din Parlament au recunoscut că au fost contactați de cei de la PSD, dar spun că au fost multe refuzuri de colaborare. Situația urmează să fie lămurită în următoarele două săptămâni, votul din Parlament fiind cel care va arăta dacă negocierile celor din PSD au avut succes.

Potrivit celor din PSD, președintele Iohannis va semna pentru propunerile de mininștri interimari după plecarea ALDE de la guvernare.

Dăncilă: Guvernul pleacă doar prin demisie sau moțiune de cenzură

Viorica Dăncilă le-a transmis femeilor social-democrate reunite la malul mării că Guvernul nu va pleca chiar dacă nu va obține votul în Parlament pentru restructurare.

„Suntem calmi, premierul poate pleca doar în caz de demisie, ceea ce este exclus, sau în cazul în care trece o moțiune de cenzură”, a fost mesajul Vioricăi Dăncilă în fața colegelor de partid.

Ea a reluat tema faptului că e atacată doar pentru că este femeie.

„Indiferent de jignirile lor, că văd că toți acești bărbați puternici dau doar în premier, au găsit o femeie ca țintă a jignirilor lor, voi merge înainte, nu am dreptul să cedez. Voi candida la alegerile prezidențiale, nu voi ceda niciodată la șantaj. Sunt prima femeie prim-ministru și nu am voie să greșesc pentru că o greșeală a mea se va imputa tuturor femeilor de acum încolo”, le-a spus Dăncilă.

Premierul nu i-a uitat pe liderii de organizații care au cerut ieșirea de la guvernare sau renunțarea la candidatura la prezidențiale.

„Cei care se simt debusolați, cei care vor ezita, să plece și să lase echipa în pace. Nu vreau să mai am parte în Comitetul Executiv de discuții de genul candidăm, nu candidăm, rămânem la guvernare, nu rămânem. Noi suntem PSD, nu partidul răzgândacilor, când unora le tremura genunchii la prima adiere, eu am rezistat un an și șapte luni”, a transmis Dăncilă, cu țintă directă spre Victor Ponta care și-a dat demisia din fruntea Guvernului și a PSD.

Elogii pentru Dăncilă pe malul mării

Vizita la organizația de femei a PSD a fost un bun prilej pentru Viorica Dăncilă de a face o baie de mulțime, dar și de a fi elogiată de colegele și colegii de partid.

Secretarul general al PSD a spus despre liderul partidului că este „o mână de fier în mănuși de catifea”, în timp ce Mariana Gâju, primarul din Cumpăna, i-a dat un tablou spunând că este ca o „mamă pentru copiii României, o mamă între mame”. Mihai Fifor a completat că peste tot în țară oamenii se miră ce frumoasă este Viorica Dăncilă, dar și ce mică de statură.

După întâlnirea cu organizația de femei, Viorica Dăncilă va participa la conferința de alegeri a PSD Constanța, iar mâine este programat Comitetul Executiv, dar și întâlnirea cu grupurile parlamentare.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG