Linkuri accesibilitate

Sute de mii de spanioli revin la muncă după prima relaxare a măsurilor


Un ofițer de poliție împarte măști la metroul din Madrid

Muncitorii din construcții sau din angajații din zona de producție a fabricilor au revenit de luni la muncă după două săptămâni de „hibernare economică" din cauza pandemiei de coronavirus. Deși sunt numeroase voci care se opun relaxării măsurilor, unii experți avertizează că efectele economice pot avea fi mai grave pentru categoriile vulnerabile, scrie El Pais.

Restul măsurilor vor rămâne la modul stabilit pe 14 martie, la prima invocare a stării de urgență, astfel că școlile, barurile, facilitățile culturale și de relaxare vor rămâne închise.

Prima relaxare a venit alături de o măsură de protecție implementată de guvernul condus de Pedro Sanchez. Mai exact, autoritățile vor împărți 10 milioane de măști sanitare în mijloacele de transport în comun.

Până duminică, inclusiv, în Spania a fost permisă deplasarea la locurile de muncă doar pentru personalul cu funcţii considerate vitale.

De altfel, Spania a înregistrat luni 517 decese de coronavirus în ultimele 24 de ore, o scădere semnificativă faţă de cele 619 decese consemnate duminică.

În ciuda statisticilor încurajatoare, premierul Pedro Sanchez a anunţat duminică, într-un mesaj televizat către naţiune, că restricţiile nu vor fi relaxate semnificativ încă minimum două săptămâni, iar măsurile de revenire la normal vor fi adoptate treptat şi cu atenţie.

Per total, Spania a înregistrat 169.496 de cazuri de infectare cu coronavirus și 17.489 de decese. 64.727 de persoane s-au vindecat de Covid 19.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG