Linkuri accesibilitate

Sute de zboruri au fost anulate în Marea Britanie, Irlanda și Olanda din cauza furtunii Isha


Panoul de sosiri de pe aeroportul din Manchester arată multe zboruri anulate sau întârziate din cauza vântului puternic cauzat de furtuna Isha. 21 ianuarie 2024.
Panoul de sosiri de pe aeroportul din Manchester arată multe zboruri anulate sau întârziate din cauza vântului puternic cauzat de furtuna Isha. 21 ianuarie 2024.

Sute de zboruri au fost anulate în Irlanda, Marea Britanie și Olanda din cauza furtunii Isha. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anulat zeci de zboruri.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anulat zeci de zboruri programate luni, au anunțat oficialii aeroportului. Anularea zborurilor vine ca măsură preventivă cauzată de vânturile foarte puternice așteptate atunci când furtuna Isha va ajunge în Olanda. 130 de zboruri de sosire și plecare au fost anulate iar aeroportul a sfătuit călătorii să verifice online starea zborurilor lor.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.

De asemenea, aeroportul din Dublin a anulat duminică peste 100 de zboruri pentru că avioanele nu au putut ateriza sau decola din cauza vântului puternic. Zeci de zboruri au fost anulate și la aeroportul din Edinburgh.

În Scoția, toate cursele feroviare de luni dimineața au fost anulate ca măsură preventivă de securitate.

Zeci de zboruri anulate la Dublin au lăsat sute de pasageri în sălile de așteptare.
Zeci de zboruri anulate la Dublin au lăsat sute de pasageri în sălile de așteptare.

Autoritatea meteorologică britanică a anunțat că furtuna Isha aduce vânt de peste 100 de kilometri oră. Iar pentru zone din nordul Angliei, Irlanda de Nord şi Scoţia a fost emisă alertă de posibilă tornadă din cauza rafalelor extrem de puternice.

În Marea Britanie și Irlanda mii de gospodării au rămas fără energie electrică. ESB Networks a anunțat că peste 170.000 de proprietăți din Irlanda au rămas fără energie electrică, în timp ce Electricity North West din Anglia a transmis că aproape 8.000 de locuințe au rămas fără energie electrică.

Din cauza condițiilor meteo extreme, compania a anunțat că intervențiile de reparație se vor face marți, începând cu ora 17.00.

În Irlanda, Anglia și Țara Galilor, furtuna Isha a produs pagube importante locuințelor și clădirilor publice, copaci au fost rupți de vânt și în zonele de costă valurile mari au produs inundații.

Valuri mari cauzate de furtuna Isha au lovit coasta din Porthleven, Marea Britanie, 21 ianuarie 2024.
Valuri mari cauzate de furtuna Isha au lovit coasta din Porthleven, Marea Britanie, 21 ianuarie 2024.

Cea mai mare rafală înregistrată până acum a fost de aproape 160 km/h mph la Brizlee Wood din Northumberland, în nord-estul Angliei.

Centrala nucleară britanică a situl nuclear Sellafield, în nord-estul Angliei și-a suspendat duminică activitatea preventiv, pe fondul avertismentelor de vreme severă.

Sellafield a precizat că nu există probleme de siguranță sau securitate și se așteaptă ca operațiunile să fie reluate luni angajații fiind sfătuiți să participe la muncă în mod normal.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG