Linkuri accesibilitate

Sylvie Goulard, candidata Franței, respinsă de comisiile de specialitate ale Parlamentului European


După candidații României și Ungariei, și Sylvie Goulard a ratat postul de comisar european.
După candidații României și Ungariei, și Sylvie Goulard a ratat postul de comisar european.

Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european, a fost respinsă de comisiile de specialitate ale Parlamentului European cu 82 de voturi împotrivă și 29 pentru.

Joi a avut loc cea de-a doua audiere în comisiile Piață Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) și Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), care au respins-o, după ce primise aviz negativ și la audierea din 2 octombrie

Sylvie Goulard fusese desemnată pentru un portofoliu vast, ce cuprinde piața internă, economia digitală, politica industrială a Uniunii Europene, dar și noul directorat pentru industria de apărare și spațială. Ea însă nu a reușit să-i convingă pe europarlamentari că nu are nicio problemă juridică sau etică.

Goulard a fost anchetată pentru o serie de angajări fictive în Parlamentul European, anchetă deschisă de Oficiul European Antifraudă, dosar care a obligat-o să își dea demisia din postul de ministru al Armatei în iunie 2017, la doar o lună de la numirea în funcție. Deși a rambursat 45.000 de euro Parlamentului European, sumă care corespunde salariului pe opt luni al unuia dintre asistenții săi, a susținut că acest lucru nu echivalează cu o recunoaștere a vinovăției.

Goulard nu este singura respinsă până acum de comisiile de specialitate, și candidatii României și Ungariei au fost respinsi de Comisia JURI.

Parlamentul European urmează să se pronunțe prin vot, în perioada 21-24 octombrie, asupra întregii componențe a Comisiei conduse de Ursula von der Leyen.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG