Linkuri accesibilitate

Târgul de carte de la Leipzig a fost anulat din cauza epidemiei cu virusul Corona


.
.

Ediția din 2020 a Târgului de carte de la Leipzig, care urma să aibă loc în perioada 12-15 martie a fost anulată din cauza epidemiei de coronavirus, laolaltă cu festivalul de lectură de la Leipzig și Manga-Comic-Con, anunță organizatorii târgului.

Decizia a fost luată după ce Biroul de Sănătate din Leipzig a urmat solicitarea Ministerului Federal al Sănătății și a Ministerului Federal al Economiei, potrivit cărora trebuie garantată trasabilitatea persoanelor de contact la evenimente majore.

„S-a recomandat cu tărie ca fiecare participant la târg să prezinte dovezi scrise că nu provin din zone de risc definite și că nu au avut contact cu persoane din zonele de risc. Având în vedere aproximativ 2.500 de expozanți și aproximativ 280.000 de vizitatori așteptați, acest lucru nu poate fi garantat. Prin urmare, orașul Leipzig și târgul din Leipzig au decis anularea”, arată organizatorii.

„Sănătatea cetățenilor și a orașului este prioritatea noastră”, subliniază Burkhard Jung, primarul orașului Leipzig.

„Siguranța contează în primul rând", a spus Martin Buhl-Wagner, directorul general al grupului Leipziger Messe.

„Regretăm profund că trebuie să facem acest pas și să anulăm cele două târguri. Niciodată nu am fost nevoiți să luăm o decizie atât de dificilă în ultimele șapte decenii ale Târgului de Carte din Leipzig. Este trist și pentru noi și pentru întreaga industrie a cărților. Mulțumesc tuturor expozanților, partenerilor și vizitatorilor care ne sunt fideli. Vă solicităm înțelegerea acum și așteptăm cu nerăbdare să vă vedem din nou la următorul târg de carte din Leipzig, în perioada 18 - 21 martie 2021”, a spus Oliver Zille, directorul Târgului de Carte din Leipzig.

„Scopul nostru este să protejăm populația și să continuăm să combatem răspândirea coronavirusului pe cât posibil. Este important să acționăm în mod consecvent, preventiv și responsabil. Târgul de carte din Leipzig este un punct de întâlnire pentru sute de mii de oameni din întreaga lume. Sănătatea și siguranța sunt foarte clare în acest caz", a declarat guvernatorul landului Saxonia, Michael Kretschmer.

Departamentul de sănătate al orașului Leipzig se referă la evaluarea realizată de Institutul Robert Koch, care a ridicat luni evaluarea riscurilor pentru răspândirea coronavirusului de la „scăzut” la „moderat”. Este un virus nou, ale cărui proprietăți trebuie încă cercetate. Până acum se știe că persoanele fără semne de boală pot transmite virusul. Acest lucru face ca măsurile de prevenire să fie foarte dificile la evenimentele majore.

XS
SM
MD
LG