Linkuri accesibilitate

Tăriceanu aspira la Cotroceni: bântuit de frică și captiv al PSD. Ce vrea ALDE


Călin Popescu-Tariceanu, afiș electoral
Călin Popescu-Tariceanu, afiș electoral

La "Marşul demnităţii" organizat de ALDE pe traseul muncitorilor din 1987, Călin Popescu-Tăriceanu a venit cu o lozincă nouă "nu vrem copiii securiştilor noştri să ajungă securiştii copiilor noştri". Un sicriu și o cruce i-a întâmpinat, însă, pe cei de la ALDE în Brașov.

Grupul care contramanifesta avea pancarte pe care se putea citi: "Tăriceanu este pentru noi Dragnea 2" şi "Suntem ardeleni, nu hoţi".

Câteva mii de simpatizanți ALDE au participat duminică la Brașov la marșul organizat de formațiunea lui Tăriceanu.

Prin tematica adoptată liderul ALDE vrea să se detașeze oarecum de PSD, alături de care guvernează, fără să se apropie, însă de PNL, partidul din care s-a rupt înainte de alegerile din 2016. Tentația populismului a rămas însă la cote ridicate, după cum arată temele lansate de fruntașii ALDE.


1) Abuzurile

Senatorul Daniel Zamfir, liderul ALDE Brașov: "suntem împotriva abuzurilor - abuzurile sistemului bancar, ale recuperatorilor, executorilor, ale companiilor care deţin monopoluri şi, nu în ultimul rând, a abuzurilor din Justiţie". Acest discurs ar putea avea legătură cu dosarul în care procurorii anticorupție îl acuză pe Tăriceanu ca ar fi luat mită 800.000 de euro. Senatul a amânat de mai multe ori supunerea la vot a imunității sale parlamentare, o situație care îl ține pe liderul ALDE captiv în alianța cu PSD, tocmai de frica anchetei.

2) Libertatea


Norica Nicolai, candidată ALDE pentru Parlamentul European: "La 30 de ani de la 1989 sunt unii care au vrut să ne pună în lanţuri. Împotriva lor şi pentru demnitatea noastră, ALDE şi în primul rând Călin Popescu-Tăriceanu se bat şi se vor bate (...). Noi vrem să fim oameni liberi, am fost şi vom fi. Alături de ALDE şi de voi, paşii spre libertate încep la Braşov şi se vor termina la Bruxelles".

Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE: "Vrem să trăim într-o ţară cu adevărat liberă, în care cetăţenii nu sunt manipulaţi, aşa cum se întâmplă azi, de urmaşii fostei securităţi, practic, nu vrem copiii securiştilor noştri să ajungă securiştii copiilor noştri". Aluziile fruntașilor ALDE sunt vagi, dar ținta lor e alianța USR-PLUS, deși Tăriceanu merge destul de des în studiourile Antenei 3, o televiziune fondată de Dan Voiculescu ale căror legături cu Securitate nu au fost doscumentate încă în cele mai mici amănunte.

3)Tăriceanu, președinte

Renate Weber, candidată ALDE pentru Parlamentul European: "Alegerile din 26 mai trebuie să pregătească toamna preşedinţiei ALDE şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu".

Varujan Vosganian, deputat ALDE: "Nu va exista normalitate în România până când (...) nu vom avea un preşedinte cum este Călin Popescu-Tăriceanu".

Tăriceanu își pregătește de mai multă vreme terenul pentru prezidențiale, în speranța că social-democrații ar putea să pună umărul și accepte o candidatură unică PSD-ALDE. Cu toate că o astfel de strategie are logică, PSD a lăsat să se înțeleagă că vrea să aibă propriul prezidențiabil la scrutinul de la finele acestui an.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG