Linkuri accesibilitate

Tăriceanu nu este de acord cu asumarea repetată a răspunderii guvernului și nici cu o moțiune de cenzură


Romania psd congress Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu anunță că ALDE nu va ezita să critice Guvernul Orban atunci când greșește, iar partidul său are o poziție rațională, una loială cetățeanului. Asumarea repetată a răspunderii de către Executiv este nesănătoasă, mai consideră liderul formațiunii, care avertizează că nu va vota o moțiune de cenzură care să ducă spre alegeri anticipate.

„Vreau să fac câteva precizări. Prima este că putem să avem o serie de poziții și atitudini pe care le exprimăm în termeni civilizați, dar nu înseamnă că ele sunt mai puțin serioase decât dacă am folosi epitete și calificative care sunt utilizate de multe ori pe centura politicii. Nu sunt mulțumit de ceea ce face Guvernul Orban în legătură cu asumarea răspunderii pe buget. În rest, avem niște oameni specialiști care au fost cooptați la nivelul doi și trei, dar acest lucru nu înseamnă că facem parte din coaliția de guvernare. ALDE se situează pe o poziție rațională care este aceea a unei opoziții loiale, dar loiale cetățeanului. Adică nu vom ezita, așa cum am și făcut, să criticăm guvernul atunci când greșește. Cred că evitarea dezbaterii legii bugetului în Parlament este o mare greșeală. E un precedent periculos care se instalează, un precedent periculos pentru democrație, pentru sănătatea dezbaterii, pentru respectul față de instituția fundamentală a democrației care este Parlamentul”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat într-un interviu acordat Antena 3, dacă e mulțumit de activitatea Cabinetului Orban.

Președintele ALDE a mai spus că reducerea TVA de la 19 la 16% sau dublarea alocațiilor pentru copii sunt „populisme ieftine”. El a amintit despre ideea majorării cu 50% a salariilor pentru profesori, măsură căreia s-a opus și care ulterior nu a mai fost luată de următoarea guvernare, când a devenit Emil Boc premier.

Acesta a mai precizat că nu vede de ce ar forța Ludovic Orban o moțiune de cenzură care să ducă la organizarea alegerilor anticipate. Tăriceanu și-a exprimat speranța că Executivul nu își va mai asuma răspunderea pe alte măsuri legislative.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că este rezervat cu privire la o moțiune de cenzură, deoarece ar duce din nou la o criză politică, iar România nu mai are nevoie de acest lucru.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protest al cadrelor sanitare în Piața Victoriei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
XS
SM
MD
LG