Linkuri accesibilitate

Tăriceanu pentru Roșia Today: ”Am fi preferat ca PNL să organizeze alegerile, pentru ca demersul nostru să fie credibil”


Dăncilă: „Vinovații vor plăti, chiar dacă noi inșiși suntem aceia.”

Senatorul Șerban Nicolae, ministrul Carmen Dan și alți lideri ai coaliției PSD-ALDE au acuzat fraudarea alegerilor din 26 mai, în condițiile în care chiar guvernul Dăncilă, sprijinit de coaliția aflată la putere, a organizat scrutinul pentru europarlamentare. ​

​Cel mai supărat dintre contestatari a fost Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid nu a reușit să treacă de pragul minim de 5 la sută. Drept urmare, la propunerea Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților se va înființa o comisie parlamentară pentru anchetarea împrejurărilor în care s-ar fi comis respectivele fraude. Este prima dată în istoria recentă când partidul care organizează alegerile denunță fraude electorale, de aceea reporterii Roșia Today au încercat să afle ce se ascunde în spatele acestui demers cel puțin ciudat, dacă nu idiot de-a dreptul.

I-am intervievat, telefonic, pe inițiatorii comisiei de anchetă. Iată ce ne-au declarat, în exclusivitate.

Carmen Dan – Au fost peste 9.200 de cazuri de vot multiplu. Asta înseamnă că s-a fraudat mult peste ceea ce i s-a imputat lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului. Vom vedea cine se face vinovat. Din informațiile mele, cel puțin zece autocare cu simpatizanți ai USR-Plus s-au plimbat prin toată țara și au votat în fiecare localitate de pe traseu. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că printre ei erau și membri ai comunității LGBT, ceea ce constituie o circumstanță agravantă.

Șerban Nicolae – Trebuie să admit că am organizat foarte prost alegerile, din moment ce s-a fraudat chiar sub nasul nostru. Dar nu noi suntem de vină, să fie clar! În primul rând ambasadorii numiți de Iohannis au umflat artificial voturile Opoziției. Mă întreb de ce nu se autosesizează DNA. Adică furturile noastre sunt infracțiuni – vezi cazul Dragnea – iar ale lor sunt acte de patriotism?! Voi face greva foamei în cantina parlamentului și voi renunța la desert pe timp nelimitat, până când vor fi arestați toți membrii statului paralel care au fraudat alegerile în frunte cu Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu – Am fi preferat ca PNL să organizeze alegerile, pentru ca demersul nostru să fie mai credibil, dar asta e. Data viitoare vom fi mai atenți. Mi se pare anormal să luam atât de puține voturi în diaspora, unde lumea știu că ne apreciază. Am mărit substanțial pensiile speciale până dincolo de limita nesimțirii, iar bunicii pensionari magistrați sau ofițeri SRI îi ajută cu bani pe nepoții care au plecat în Europa și nu se pot descurca acolo cu salariile lor decente. Mi-aș dori ca autorii fraudelor să răspundă cu închisoarea, să simtă și ei ce simt eu cu procentul ăla mic, de sub 5 la sută.

Viorica Dăncilă – Să știți că este posibil ca PSD să fi pierdut alegerile din cauză că ei au furat mai mult. Recunosc asta. Noi am fost speriați că ar putea să se repete situația de la referendumul cu Băsescu. Le-am și spus celor din teritoriu să fie mai precauți, iar asta s-a văzut la rezultatul final din păcate. Vinovații vor plăti, chiar dacă noi inșiși suntem aceia.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG