Linkuri accesibilitate

Tăriceanu securizează ALDE și îi exclude pe Meleșcanu, Gavrilescu, Cupă și Băișanu. Organizațiile lor au fost dizolvate


Conducerea ALDE a decis să-i excludă înaintea Delegației Permanente din partid pe cei care au acceptat oferta PSD de a intra la guvernare.

Ședința informală a ALDE convocată de Călin Popescu Tăriceanu la Parlament s-a transformat într-o ședință oficială a Biroului Politic Central, care a decis excluderea celor care au acceptat oferta PSD de a intra în Guvern. Conducerile organizațiilor care au cerut Congres au fost dizolvate.

Conducerea ALDE a chemat mai multe organizații pentru o discuție informală la Palatul Parlamentului. În cadrul discuțiilor, s-a propus ca ședința să capete statut de ședință oficială a Biroului Politic Central, lucru care nu era cunoscut la începutul reuniunii. Decizia luată a fost ca toți cei care au acceptat funcții de la PSD să fie excluși din partid: Teodor Meleșcanu, Ștefan Băișanu, Ion Cupă și Grațiela Gavrilescu.

Biroul Politic Executiv a decis ca toți patru să fie radiați din baza de date a ALDE. De asemenea, toate organizațiile conduse de aceștia au fost dizolvate, iar în locul actualilor președinți au fost numiți președinți interimari.

Milici Ovidiu va prelua șefia organizației din Suceava, Mihaela Ștefan va prelua conducerea organizației ALDE Dolj, Toma Petcu a fost numit la șefia ALDE Prahova, iar Anton Anton va fi în fruntea organizației din Vâlcea. Au mai fost numiți Mircea Minea la ALDE Ilfov, iar Norica Nicolai preia șefia organizației de femei.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat în urmă cu câteva zile că luni urmează să fie convocată o ședință a Delegației Permanente, iar în ea ar urma să fie validate deciziile. După ședința de astăzi a Biroului Politic Central nu este sigură însă convocarea ședinței Delegației Permanente luni.

Conducerea ALDE susține că deciziile intră în vigoare începând de astăzi, iar cei excluși au spus că nu pot să fie dați afară dacă nu se convoacă un Congres, deoarece doar un Congres poate da afară un vicepreședinte al partidului. Ei spun că vor ataca decizia în instanță, deoarece o consideră ilegală.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG