Linkuri accesibilitate

Călin PopescuTăriceanu, suspect de abuz în serviciu


Fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a aflat că este suspect de abuz în serviciu pentru că a menținut în funcție un senator declarat incompatibil de instanță
Fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a aflat că este suspect de abuz în serviciu pentru că a menținut în funcție un senator declarat incompatibil de instanță

Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, miercuri, la ieșirea sa de la Parchetul General că are calitatea de suspect în dosarul de abuz în serviciu legat de neaplicarea, din postura de șef al Senatului, a unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator.

"Dosarul este legat de situaţia de incompatibilitate a unui membru al Senatului şi, sigur, procurorii cred că fac o confuzie. Ei consideră că preşedintele Senatului este şeful Senatului. Preşedintele Senatului nu are decât un singur vot şi trebuie să respecte anumite etape procedurale care presupun, în mod obligatoriu, desemnarea de către Biroul permanent a Comisiei juridice pentru analiza dosarului, Comisia juridică trebuie să facă un raport, pe care ulterior trebuie să-l supună votului plenului Senatului", a explicat președintele ALDE, miercuri, la ieșirea de la audieri, citat de Agerpres.

El a spus că nu a dat nicio declarație, doar a cerut dosarul pentru studiu, insistând pe teza „confuziei” în care s-ar afla procurorii „în legătură cu funcţionarea Senatului şi atribuţiile preşedintelui".

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care i-ar viza pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, scrie Monitorul Justiției. Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului. Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.

XS
SM
MD
LG