Linkuri accesibilitate

Paul Stănescu despre Eugen Teodorovici: O calamitate, preocupat doar de funcții


Paul Stănescu, secretarul general al PSD
Paul Stănescu, secretarul general al PSD

„Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD şi la colegii lui. El nu este un social-democrat autentic. A fost o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de funcţii”, a spus marți Paul Stănescu, secretarul general al PSD despre fostul titular de la finanțe în guvernul Dăncilă care l-a criticat, la rându-i, în termeni duri pe președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Nu a ajutat cu absolut nimic primarii PSD, ba mai mult nu le-a dat banii promişi pentru proiecte cât a fost ministru al Finanţelor”, a declarat Paul Stănescu pentru Mediafax.

El spune că Teodorovici este preocupat doar de interesul personal și de obținerea cât mai multor funcții „în loc să fie preocupat ca PSD să câştige alegerile” și-l acuză că „încearcă să destabilizeze partidul”.

Eugen Teodorovici, fidel premierului Dăncilă, îndepărtată de Marcel Ciolacu de la șefia PSD după ce guvernul să a fost demis prin moțiune de cenzură în octombrie trecut, a fost la rându-i obligat să-și dea demisia din funcția de președinte executiv la scurt timp de la schimbarea conducerii PSD. El nu a anunțat oficial dacă va candida la șefia partidului dar a contestat în dese rânduri actuala conducere a PSD.

El l-a acuzat marți pe președintele interimar Marcel Ciolacu, într-un interviu acordat pentru Adevărul live, că încalcă statutul partidului și că nu e capabil să facă opoziție autentică la PNL

„De peste 7 luni de zile conducerea interimară eu nu am văzut să fi marcat vreun gol in poarta PNL. Să încerce să facă opoziție și ce e bine pentru partid", a declarat Teodorovici.


Senatorul PSD a caracterizat relația dintre Marcel Ciolacu și președintele României, Klaus Iohannis, ca una „ciudată și surprinzătoare” și susține că a refuzat invitația actualei conduceri a partidului de a i se alătura.

Mai mult, Teodorovici îl acuză pe Ciolacu de încălcarea statutului PSD pentru că ar intenționa să candideze pentru postul de președinte din postura de interimar care ar acces la resursele partidului.

„ Am spus că nu pot fi în echipă cu cineva care a încălcat statutul partidului. Congresul va fi un prilej sa clarificăm lucrurile. Eu am să respect ce spune partidul, nu ce spune echipa domnului Ciolacu. Atunci, în noiembrie, am spus un lucru la CEx: că e corect să dăm dovadă că respectăm legea partidului. Am zis că e corect să decidem de acord când să fie congresul. Nu e corect sa fii interimar și sa candidezi; pentru că ai la indemana resursele partidului", a mai spus Teodorovici care a refuzat să spună explicit dacă va candida la șefia PSD.

XS
SM
MD
LG