Linkuri accesibilitate

Tătaru: Niciun spital nu a transmis lista angajaților beneficiari ai bonificației anti-Covid


Ministrul Nelu Tătaru, titularul de la Sănătate

Cadrele medicale nu au primit nici acum bonificaţia promisă de preşedinte şi acordată de guvern celor care intră în contact cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus pentru că niciun spital nu a transmis ministerului lista acestora, nici măcar pe luna martie, a declarat Nelu Tătaru, titularul de la Sănătate. În schimb, spune acesta, au început să apară plângeri și informații despre liste false, cu persoane care nu ar avea acest drept, puse pe liste de managerii politici ai spitalelor.

„N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a declarat ministrul Nelu Tătaru într-un interviu acordat Europa FM.

Ministrul pune această întârziere pe seama managementului politic al spitalelor, numite și controlate de consiliul județean în afara perioadei în care este decretată starea de urgență.

„Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătății a spitalelor din administrațiile publice locale arată faptul că ne sâcâie, așa cum ați spus și dumneavoastră, fiindcă trebuie făcută ordine și la nivelul spitalelor. Cât vom avea management pus pe alte criterii decât cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situații”, a explicat ministrul.

Tătaru a spus că, deja, unii dintre angajați s-au plâns la minister că nu au primit banii și că, mai mult, ar fi fost deja întocmite liste cu persoane care nu se află în prima linie a luptei anti-coronavirus și care, implicit, nu ar avea acest drept.

Bonusul de 2.500 de lei a fost promis de preşedintele Klaus Iohannis la mijlocul lunii martie pe fondul nemulțumirilor cadrelor medicale, determinate de lipsa echipamentelor de protecție împotriva noului coronavirus.

Tătaru estimează că bonusul ar trebui să ajungă la circa 75.000 de cadre medicale și contează pe 120 de milioane de euro bani europeni.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG