Linkuri accesibilitate

Tătaru: Văd îngrijorare legată de începerea școlii, dar parcurile sunt pline, inclusiv de bunici


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că nu mersul la școală al copiilor ar trebui să îngrijoreze, atâta vreme cât regulile există și pot fi respectate, ci faptul că parcurile sunt pline, de copii dar și de bunici, aflați în grupa de risc și expuși pericolului, fără posibilitatea dezinfectării mâinilor și fără să păstreze vreo distanță sanitară.

„Septembrie e o lună de foc. Avem lună de campanie electorală, avem revenire din concedii, crește numărul celor care folosesc mijloace de transport în comun, începe școala, avem alegeri. Avem măsuri pentru fiecare din aceste reveniri, să nu le spun relaxări.

Să le respectăm, să rămânem pe acest platou zimțat, cu 1200 – 1300 de cazuri, număr mai mic duminica și luni când avem mai puține teste, și să ne putem adapta cu noua situație.

Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant.

Să nu ne temem de reluarea școlii când avem cadru legal cu norme! Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste reguli dincolo de școală", a declarat Nelu Tătaru.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG