Linkuri accesibilitate

Tătaru: Două focare afectează personalul medical din Brașov și Constanța


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a avertizat, sâmbătă seară, că două focare de coronavirus afectează acum personalul medical din Constanța și Brașov.

În măsura evoluţiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. (...) Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne aşteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”, a declarat Nelu Tătaru într-o emisiune televizată, scrie news.ro.

Datele prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică vineri nu arătau niciun caz de contaminare în rândul personalului medical din Brașov și un singur caz în Constanța. În total erau 474 de cadre medicale infectate, cea mai mare parte (318) la Suceava.

Nelu Tătaru a subliniat că o „cădere a personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone” şi se impun noi măsuri".

Ministrul a estimat că până la 1 iunie vor fi circa 10.000 de cazuri de coronavirus, iar scăderea va începe odată cu a doua jumătate a lunii mai.

„Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii", a subliniat Nelu Tătaru, conform news.ro.

Acesta a spus că numărul îmbolnăvirilor depinde de respectarea măsurulor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de sărbători, dar şi de pregătirea sistemului medical.

România are în prezent 3.613 de cazuri de coronavirus şi 146 de decese.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG