Linkuri accesibilitate

Tătaru: Există un risc foarte mare ca Botoșaniul să devină o a doua Suceava


Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat joi o vizită în municipiul Botoșani, ocazie cu care a avertizat privind riscul ca Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” să calce pe urmele celui din Suceava ca urmare a numărului mare de cadre medicale infectate.

Oficialul a subliniat necesitarea refacerii circuitelor și a mentalității pentru a readuce situația sub control.

Am venit să reevaluez Spitalul Judeţean Botoşani, având în vedere că atunci când am fost prima dată era atâta siguranţă încât am văzut unde s-a ajuns. Avem un management nou, avem un director la DSP nou, avem 225 de pacienţi, 125 sunt cadre medicale în acest moment în spital. Rămâne ca refacerea circuitelor, refacerea mentalităţii, ca să zic aşa, precum şi a încrederii personalului medical să facă ca acest focar care devenise Botoşaniul să îl putem controla şi în acelaşi timp să vedem că tot ceea ce înseamnă partea de Nord şi Nord-Est - de aici plec la Suceava - îşi revine”, a afirmat Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a vizitat SJU „Mavromati” Botoşani şi a avut la sediul Instituţiei Prefectului o întrevedere cu autorităţile judeţene şi cu reprezentanţii sistemului de sănătate publică.

Vizita lui Nelu Tătaru la Botoşani survine la câteva zile după emiterea unor ordine privind suspendarea din funcţie a managerului SJU şi a directorului de la Direcţia de Sănătate Publică.

Cu ocazia acestei vizite, Tătaru a mai arătat că actuala stare de urgenţă ar putea fi înlocuită, după 15 mai, cu o stare de alertă. El a precizat că o astfel de măsură este necesară pentru a permite autorităţilor să adopte restricţii, dacă lucrurile nu merg în sensul dorit de acestea.

Din punctul meu de vedere, trebuie să existe o stare administrativă care să ne permită, la un moment dat, să reintroducem nişte restricţii dacă lucrurile nu merg aşa cum vrem noi", a afirmat Tătaru.

Conform bilanțului prezentat de autorități joi, în județul Botoșani au fost înregistrate 456 de cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, în Botoșani au fost înregistrate și 28 de decese.

Citește și:

XS
SM
MD
LG