Linkuri accesibilitate

Concertele artistei Taylor Swift de la Viena, anulate ca urmare a unei amenințări teroriste


Artista americană Taylor Swift avea programate trei concerte la Viena, joi, vineri și sâmbătă.
Artista americană Taylor Swift avea programate trei concerte la Viena, joi, vineri și sâmbătă.

Cele trei concerte ale artistei americane Taylor Swift programate la Viena au fost anulate, din cauza unei amenințări de atentat terorist. Autoritățile au arestat miercuri doi suspecți, dintre care unul ar fi plănuit un astfel de atac în timpul unuia dintre spectacole.

Taylor Swift avea programate concerte pe stadionul Ernst Happel joi, vineri și sâmbătă, dar organizatorii au anunțat, miercuri seară, că evenimentele au fost anulate.

Barracuda Music - compania care se ocupă de organizare - a transmis pe canalul de Instagram că, „pentru siguranța tuturor, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate”.

Organizatorii îi citează pe oficialii austrieci, cu privire la un atentat plănuit la stadion.

Anunțul a venit la câteva ore după ce autoritățile austriece anunțaseră măsuri sporite de securitate cu ocazia concertelor lui Taylor Swift.

Asta după ce miercuri devreme au anunțat că au arestat doi suspecți extremiști, dintre care unul părea să plănuiască un atac în timpul unui eveniment organizat în zona Vienei, de genul concertelor artistei americane, transmite agenția de presă.

Principalul suspect, în vârstă de 19 ani a fost arestat la Ternitz, la sud de Viena, iar a doua persoană chiar în capitala Austriei.

Directorul de securitate publică al Ministerul de Interne al Austriei, Franz Ruf, a spus că autoritățile au aflat de „acțiuni pregătitoare” pentru un posibil atac „și, de asemenea, că suspectul în vârstă de 19 ani se concentrează asupra concertelor Taylor Swift din Viena”, a transmis Agenția austriacă de presă, citată de AP.

Suspectul s-ar fi radicalizat pe internet și ar fi fost un simpatizant al așa-numitei grupări Statul Islamic, potrivit oficialului din Ministerul de Interne austriac, citat de BBC.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a scris pe platforma de social media X că anularea concertelor Taylor Swift reprezintă o mare dezamăgire pentru toți fanii artistei, dar că amenințarea teroristă a fost „foarte serioasă.”

„Trăim într-o perioadă în care metodele violente sunt folosite pentru a ataca modul nostru de viață occidental", a spus Karl Nehammer.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG