Linkuri accesibilitate

Televiziunea subordonată lui Pandele, sancționată pentru servilism față de Firea


Romania - Gabriela Firea și Florentin Pandele

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat cu somație publică, încă de la debutul său, postul Metropola TV, subordonat Consiliului Județean din Voluntari, unde primar este Florentin Pandele, soțul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Televiziunea a fost sancționată pentru servilismul pe care moderatorul Adrian Bucur l-a dovedit față de „invitatul surpriză”, soția primarului Pandele, scrie Pagina de Media.

Afirmații ale moderatorului consemnate de Libertatea:

  • „Eu vă știu de mult din presă și eu vă știu că aplicați sloganul ăsta al fair-play-ului și în viața reală, între colegii de breaslă. Acum, în politică este mai greu… Dar haideți să vedem de unde ar veni atacurile astea și ce interese ar avea. Nu vreau să vă necăjiți.”
  • „Nu vreau să vă necăjiți, dar e evident, de vreun an jumate, că guvernul ăsta nu vă iubește ca primar general. Nu doar ministrul culturii, însuși premierul Orban, ministrul sănătății… Numai bețe-n roate v-au pus cu testările.”
  • „Doamna Firea, știți ce-mi amintesc eu? Când toată lumea stătea în martie, speriată în casă, lipiți (sic!) cu ochii de televizor…”
  • „Nu erați șoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie, că vă vedeam în fiecare zi, mergeați la muncă! Nu vreau să fiu părtinitor, dar e de natura evidenței! (…) Iată cum vă sabotează iarăși guvernul Orban.”

Sesizarea a fost făcută de Dorina Rusu, membru CNA, cu privire la emisiunea „Prime Time”, din 17 august, moderată de Adrian Bucur.

Dorina Rusu, în ședința CNA:

„Este o emisiune în afara campaniei. E o emisiune în care un candidat se prezintă, în care moderatorul îi creează cadrul, îi ajută să se prezintă într-o notă pozitivă. E una dintre primele emisiuni de la Metropola TV. Mă așteptam să fie asta, pentru că este televiziunea soțului doamnei Firea. Mă așteptam să fiți mai discreți și să nu o faceți chiar așa. Această emisiune a fost semnalată în presă și am făcut sesizare. Am sperat să nu fie chiar așa din prima. Mi se pare o dovadă de servilism.”

Metropola TV a obținut licența de funcționare în luna martie a acestui an, cu opt voturi ale membrilor CNA. Dorina Rusu a votat împotrivă.

„Mă interesează faptul că televiziunea e finanțată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâția bani într-o televiziune. E o investiție foarte mare din banii cetățenilor.”

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG