Linkuri accesibilitate

Teodor Meleșcanu a ajuns președintele interimar al Partidul Forța Națională, format din exclușii din ALDE


Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu pe vremea când erau împreună în alianța cu PSD.

Partidul Forța Națională este format din membrii ALDE care au rămas alături de guvernul Dăncilă după ieșirea lui Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare, fiind apoi excluși din ALDE.

Imediat după încheierea ședinței, Teodor Meleșcanu a anunțat că o va susține pe Viorica Dăncilă în confruntarea cu Klaus Iohannis.

”Am avut mai multe discuţii. Nu am ascuns niciodată faptul că am susţinut-o pe doamna Dăncilă în primul tur şi o voi susţine şi în turul doi al alegerilor şi, din ceea ce am văzut la colegii mei, probabil că marea lor majoritate vor urma această idee”, a declarat Teodor Meleșcanu, potrivit Mediafax.

Scopul partidului, a mai spus Meleșcanu, este ”revigorarea României”, iar partidul este unul de centru.

Noul președinte interimar susține că nu va face o alianță cu PSD și că ”suntem deschişi spre toate partidele, noi nu avem opţiuni deja adoptate în acest moment, însă în mod evident va trebui să ne gândim şi la ceea ce vom face pe mai târziu şi asta împreună cu colegii mei din conducerea partidului”.

Meleșcanu s-a arătat mulțumit de felul în care a decurs primul tur de scrutin, lucru care se datorează guvernului Dăncilă care a adoptat votul prin corespondență.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG