Linkuri accesibilitate

Teodor Meleșcanu își cere scuze pentru cozile din diaspora și cere o anchetă


Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, le cere scuze românilor din diaspora care nu au putut vota duminică sau au stat la coadă pentru a vota.

Șeful diplomației autohtone a anunțat că a dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat astfel de probleme.

"Doresc să îmi exprim regretul şi să cer scuze tuturor românilor din diaspora care nu au putut să îşi exercite dreptul de vot sau care au fost obligaţi să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creşterea numărului secţiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfăşurat în condiţii bune sau satisfăcătoare. În consecinţă, am dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat situaţii regretabile, pentru a stabili cauzele şi măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente", se arată într-un mesaj al ministrului de Externe, în contextul organizării alegerilor europarlamentare şi a referendumului în străinătate, potrivit MAE, citat de Agerpres.


Mii de români au stat la cozi uriașe duminică în principalele orașe din Europa, unii dintre ei nereușind să voteze, în ciuda faptului că au așteptat chiar și 10 ore. La închiderea urnelor, românii care nu au reușit să își exprime opțiunile electorale, și care strigau în fața secțiilor „Vrem să votăm”, au fost dispersați de forțele de ordine locale - cum a fost cazul la Haga sau la Torino.

Totodată, comunitatea Declic a inițiat o petiție online prin care este cerută demisia ministrului de Externe pentru proasta organizare a alegerilor din străinătate din 26 mai.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Erdogan câstiga alegerile
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
XS
SM
MD
LG