Linkuri accesibilitate

Testare în masă pe Arena Națională pentru stabilirea gradului de imunizare a bucureștenilor


Test rapid pentru Covid-19
Test rapid pentru Covid-19

Primăria Capitalei a dat luni startul unei campanii de testare a populației cu teste de tip anticorpi în încercarea de a stabili gradul de imunizare a populației și cum a circulat noul coronavirus în rândul bucureștenilor.

Campania urmărește să testeze cu teste de tip anticorpi 10.500 locuitori ai Capitalei, selectați de Institutul Național pentru Sănătate Publică, într-un eșantion reprezentativ.

Să evităm aglomerația, de asemenea să păstrăm distanța, și fizică, și socială, să nu punem în pericol nici cadrele medicale și nici persoanele care vin să se testeze. Acest test va fi, cu siguranță, de bun augur, va fi necesar, pentru că aceste rezultate le vom transmite către toate autoritățile naționale, iar măsurile de relaxare, care se vor putea lua în România și în București, vor fi în cunoștință de cauză. Vom afla adevărul, realitatea, vom știi exact cum a circulat coronavirusul de tip nou în Municipiul București. Așa cum vă spuneam, în câteva momente vă vom arăta la modul concret cum se va desfășura testarea de tip anticorp”, a declarat Gabriela Firea, în debutul evenimentului de pe cea mai mare stadion al țării, despre campania desfășurată.

Firea a fost însoțită și de cei 6 primari de sector din București cărora le-a dat pe rând cuvântul.

Este a doua campanie de testare desfășurată de Primăria București. Vineri a mai fost demarată și o campanie de testare cu aparate Real Time PCR pe scară largă a persoanelor asimptomatice la care se pot înscrie 11.000 de bucureșteni pe bază de voluntariat.

„Am propus în luna mai acest proiect prin care 11.000 de bucureșteni pot beneficia gratuit de testare pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Capitala se înscrie, astfel, în rândul marilor metropole europene, care aplică deja principiul testării extinse, promovat și de Organizația Mondială a Sănătății. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Săptămâna viitoare vom începe și celălalt proiect de testare anunțat, proiectul care vizeaza realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni, care va indica felul în care a circulat virusul în Capitală", arată, vineri, primarul Gabriela Firea.

În tot acest timp, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat plan de testare a gradului de imunizare a populației la Covid-19 care urmează a începe spre finalul pandemiei. Conform oficialului, vor participa 30.000 de persoane, pe eșantioane de vârstă.

Testarea va fi condusă de INSP, iar Ministerul Sănătății va pune la dispoziție infrastructura necesară.

XS
SM
MD
LG