Linkuri accesibilitate

Teste COVID în farmacii. Statul le dă gratis, farmaciile vor putea stabili un preț


Vlad Voiculescu: Teste rapide pentru Covid, disponibile în farmacii
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:07:36 0:00

Vlad Voiculescu: Teste rapide pentru COVID, disponibile în farmacii

Guvernul urmează să adopte o ordonanță de urgență prin care testele rapide pentru detectarea infecțiilor cu coronavirus să fie disponibile în farmacii, ca parte a unui efort de a crește testarea în rândul populației.

Testarea rapidă va fi parte din soluția. Farmaciile vor fi locurile în care se poate organiza testarea dacă există anumite condiții fizice, spații definite clar în OUG și ordinul de ministru, și dacă există oameni dispuși și pregătiți corespunzător. OUG va fi cel mai probabil adoptată astăzi (n.r. luni)", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

El a arătat că aceste kituri pentru testare vor fi oferite gratuit către farmacii, urmând ca acestea să stabilească dacă introduc un cost pentru populație.

Testele vor fi puse la dispoziție de către autoritățile centrale, Ministerul Sănătății și DSU. Prețul ar putea să difere de la o farmacie la alta. Unele poate vor vrea să ofere testare gratuită, altele să pună o anumită taxă. Evaluăm posibilitatea să transmitem testele gratuit. Avem peste 2 milioane de teste, kituri pentru testare, pe care le putem pune la dispoziție. Avem donații de la Comisia Europeană și luăm în considerare achiziții suplimentare", a arătat ministrul.

În prezent, testele rapide se pot face în centre private sau se pot achiziționa de pe internet. În ultimele două luni, au fost raportate peste 500.000 de teste rapid pentru COVID în bilanțurile zilnice.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG